46

En sømand går i land…

Jo, jeg indrømmer gerne, at der var tidspunkter undervejs, hvor jeg var i tvivl. Det var ikke meget andet end en idé, som aldrig blev så konkret, at jeg noterede eller tegnede så meget som en streg. Jeg strikkede bare.

Bobler voksede frem. Så kom en albue i vejen. Jeg nedlagde strikkeforbud. Og fik mere ondt i albuen. I går genoptog jeg så yndlingsbeskæftigelsen og i dag er sømanden gået i land og min albue tydeligt bedre. Forstå det, hvem der kan, men jeg er glad. Både for resultatet og ikke mindst for albuen.

Da jeg nåede derop af – trøjen er strikket nedefra og på rundpind – begyndte overvejelserne omkring ærmer og ikke mindst halsen. Da det blev tid til ærmer, strikkede jeg dem og satte dem til strikken og vidste jo egentlig godt, at der kun var to muligheder. Jeg har to favoritter. Raglan, som jeg aldrig nogensinde bliver træt af og så det runde bærestykke med smukt fordelte og håndstrøede indtagninger undervejs til passende hals.

Èn af dem skulle det være. Det blev raglan. Det passede bedst til sømanden, tænkte jeg og jeg er tilbøjelig til at give mig ret…

Det endte med dobbelt rib i hals og forkanter. Eller, der er glat på bagsiden af forkanterne, men du forstår sikkert udmærket, hvad jeg mener. Halsudskæringen skulle være lidt bred og gerne sådan 50’er inspireret. Trøjen skulle være kort med dejligt, lange ærmer. Undervejs er der cirkamålt og satset stort, for sådan en strikker er jeg. Cirkastrikker. Jamen, det duer! Se bare!

Den er simpelthen topnice! Uha, som jeg er tilfreds med resultatet. Sådan en lille, tjekket sag til sommerens kjoler, hvide skjorter og jeans, guldsandaler og smukt lakerede negle. Kom an sommer!

Fakta:

Design: Mit eget. Jeg kalder trøjen En sømand går i land.

Garn: To tråde Supersoft fra Knoll i farven Opal.

Forbrug: 422 gram

Pinde: 4 (til ribben) og 4½ – naturligvis mine elskede KnitPicks.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Hold nu fast, som jeg elsker at improvisere. Boblerne har flere spurgt om og jeg har ledt huller i jorden, for at finde én, som kan det, jeg ikke kan, nemlig forklare og vise, hvordan boblerne laves. Jeg har fundet hende lige her. Hun laver boblerne akkurat, som jeg har gjort. Måske er der andre teknikker også, men denne her, den svarer præcis til min.

Jeg mangler lige knapperne. Akkedog, som det er svært, for jeg vil ikke have sølv- eller guldknapper med ankre på. Jeg vil have elegante, smukke og enkle knapper, så jagten er gået ind.

Du vil sikkert også kunne lide