22

Divergerende farveopfattelse giver bedoverraskelser, men det er da en fest…

Måske burde jeg have vidst det. Det var jo en mand, som solgte mig den valmue, men jeg lader altid tvivlen komme den anklagede til gode, for jeg kender rigtigt mange mænd, som har styr på farverne og deres nuancer. Mænd, som sagtens kan bruge ord som petroleumsblå med en snert af smaragd eller antracit med overvægt mod kul eller…

Det var bare ikke én af dem, som solgte mig valmuen. Han kaldte den ferskenfarvet. “Sådan over i det lys orange, du ved…”, sagde han for at forklare. Jo, jeg ved, men det er da slet ikke der vi er…

Hvis jeg skulle være rigtig god ved ham, kunne jeg måske kalde den en lillebitte smule i retning af koral, men ellers er jeg nødt til at sige, at den er en afart af pink. Smuk, bevares, men ikke fersken eller lys orange eller koral eller…

Til gengæld er den nye valmue så stor og gavmild, at bierne ikke kan finde vej ind til det allerhelligste. De farer vild. Sikke en fest at sidde ved siden af og iagttage deres gentagne forsøg.

Nu vil jeg yde førstehjælp til husets stueplanter, som alle trænger til ny jord og omsorg. Ude i solen på terrassen er gjort klar med muld, gødning og Oskars gode selskab. Jeg gider da så gerne.

Du vil sikkert også kunne lide