16

Ray-Ban i flertal

Jeg kan godt mærke, at jeg i den grad er sommerferieparat. Længselsfuld spejder jeg ned over kalenderen og husker mig selv på, at årets sommerferie falder senere, end jeg er vant til. Nye tider kræver nye vaner. Jeg må finde tålmodigheden frem, for der er stadig en måned til, at vi drager sydover. I morgen er der faktisk præcis én måned til, at vi får overdraget årets feriebolig og kan gøre alvor af alle de drømme, der fylder mange af vores vågne timer for øjeblikket.

Det er en ny ferieform vi skal stifte bekendtskab med, så der er allerede nu små, forsigtige forberedelser i gang. Den vigtigste af dem alle er listen. Listen skriver jeg hvert eneste år. Den er elastisk og ustabil. Den skifter hele tiden. Nogle ting streges ud, mens andre kommer til. En huskeliste, som skal hjælpe os med at minimere de overraskelser, som vil være uvelkomne. Glemte pas og den slags…

Solbriller har vi altid på listen. Et år skulle vi, som vi næsten altid gør, køre ned gennem Europa i højsommeren og i dejligt solskinsvejr og havde uheldigvis glemt solbrillerne. Begge er vi meget lysfølsomme og ingen af os kan bruge solbriller uden god beskyttelse, så vi har med årene investeret, gemt og passet på, men altså uheldigvis også glemt dem den ene gang. Ikke sjovt! Slet ikke sjovt, for manglende øjenbeskyttelse gav os begge røde, rindende øjne og massive hovedpiner. Vi har lignet idioter den sommer. Det skal vi ikke i år, har jeg besluttet.

Solbriller er også mode. Nogen vil grine af det og mene, at vi er ude i noget overfladisk pjat. Jo tak, det er der måske noget om, men ikke desto mindre var Kenneths tidligere arbejdsliv koncentreret om at tage sig ud, være med på og allerbedst på forkant med moden. Det gjaldt også solbriller og nej, det er ikke nyt, at der er mode i dem. Det var der skam også for tyve år siden, hvor Kenneth fik lavet en imponerende samling af den tids solbrilleikoner; Ray-Ban i varierende modeller.

Vi er ude i noget retro her, men af den fede slags. Jeg gik nemlig på jagt i gemmerne og indtil videre har jeg været heldig at finde fire af parrene. Der er flere. Blandt andet har Kenneth også et par klassiske Aviator med grønne glas og guldstel ligesom Wayfarer’en også findes i sort et eller andet sted her på matriklen. Toptjekket kunne han være. Gad vide hvor…?

Solbrillerne må med på turen ned gennem Europa. Ray-Ban-Revival Tour. Jeg er klar!

Du vil sikkert også kunne lide