51

Ordsamler

Jeg er forsigtigt i gang med forberedelserne til årets sommerferie. Jeg samler ord.

Lone, min gode kollega, har lånt mig Kent Follets Uendelige verden. Efter min mening en rigtig sommerferieroman, fordi den omtrent er på størrelse med årets sommerbolig. Der er virkelig ord at se frem til. Mange ord og jeg elsker det, for gode romaner bør aldrig ende og slet ikke for tidligt. Der er håb forude.

Sideløbende med låneromanen samler jeg selv til bunke. Den vokser. Hver gang jeg kommer forbi en boghandel, må jeg lige have et ekstra kig. Der er fundet fine ting på den måde og så er der også fjernlageret, som rummer flere hyldemeter ulæste guldkorn.

Mindst én mælkekasse fyldt til randen med gode bøger og allerhelst to er sommerferierationen for Oline og jeg. Sådan har det altid været og det skal der ikke laves om på i år. Vi er heldigvis gode til at dele ord. Og kasser.

Øst for Paradis plejer af være fast læsestof i sommerferien. Det er en af de ordrige yndlinge og en historie, jeg aldrig bliver træt af at læse. Den sidst hjemtagne udgave af romanen er en paperback, som er dejligt slidt, så ryggen lader mig ligge på maven på en solvarm strand og sluge ord efter ord, men i år er det besluttet, at den skal overgive pladsen til andet og nyt. Helt ærligt, det er altså på tide. Jeg er klar, bare sommerferien snart er her :-)

Du vil sikkert også kunne lide