21

Sommerregn

Først blev jeg hentet og så var vi forbi apoteket i randområdet. Herefter ville jeg gerne ud til forstaden, hvor tekstiler hænger og er på udsalg. Tænk engang, jeg blev kørt derud uden brok. Nogle kilometer udenfor den planlagte rute. Og returnerede fra udsalget tomhændet. Så kørte vi på handlen og fandt økologisk okse, gode brød med gruyére, frisk grønt og endte med en vision om hjemmelavede burgere.

Det kunne godt ligne en ordentlig byge, der lå ude over Gug, da vi trak på tværs mellem byskiltene…

Det sidste drej og så ned for enden og vi var hjemme.

Der var mørkt og lummert. Vinduerne var rullet i bund og jeg sad og gav ondt af mig, men så snart vi var hjemme, var det bare op med døre og vinduer og ud i sommeren. Jeg nød de minutter, hvor det hele trak sammen. På terrassen stod alle de blomster, Kenneth havde hentet hos Annemette og Heidi i går aftes. Masser af sommerblomster klar til bedene.

Indenfor bryggede jeg en kop kaffe, mens vi – I G E N – reviderede sommerferieruten. Kommer tid, kommer sving, tænker jeg bare. De må gøre, som de har lyst til. Jeg følger med og jeg vil nyde det hele vejen. Jeg glæder mig og de må køre lige derhen, hvor de har lyst til at være. Alt er godt…

Jeg vendte ryggen til et øjeblik. Så kom skraldet. Jeg fik et chok. Jeg ventede det, men jeg fik et chok. Bagefter rullede tordenen af sted med smukke melodier og det gør den endnu…

– og så kom sommerregnen. Silende. I voldsomme mængder falder den lige nu. Væder tør jord og giver næring til tørstende planter. Regnen giver liv til naturen og til os, for lummert var ordet og nu er der friskt og lækkert derude. Lidt vådt, men dejligt.

Om lidt vil jeg fatte min kaffekop og snige mig over under halvtaget, hvor fra jeg vil nyde synet og lyden af velkommen sommerregn. Ah…

Du vil sikkert også kunne lide