33

Valnødder… næsten

For år tilbage tog vi til en lille bjerglandsby lige nord for Lucca, fordi vi ville overbevise os selv om, at vi sagtens kunne finde ud af at rejse til andet end Provence.

Der var dejligt. Der var faktisk – og helt uden overdrivelse – betagende smukt. Vi boede med udsigt ud over dalen ned mod Lucca og på skråningerne omkring byen voksede kæmpestore Valnøddetræer. På jorden under træerne lå nødderne. Endnu var de ikke helt modne, men nogen faldt alligevel og friske valnødder er et studie værd. Oline troede, at det var små hjerner, som nogen havde tabt og jeg forstår, at hun troede det. De lignede. Hønsehjerner. Det var i hvert fald, hvad vi bildte hende ind.

Siden har jeg ønsket mig en valnød og for tre år siden fik jeg en i gave af Kenneth. Den har været ubeslutsom. Vidste vist ikke rigtigt, om den ville bo her, men endelig ser det ud til, at den har besluttet sig for at blive…

Det bliver ikke nogen stor høst, men den er min! :-)

Du vil sikkert også kunne lide