20

Aftenhygge

Vi bruger aftenerne på ingenting. Vi nyder, at der ikke er noget at gøre andet end at nyde. Vi snupper den billige fiskestang, som ikke er meget andet end et stykke bambus, en snøre og en primitiv krog og driver ned til fiskedammen.Den ligger fantastisk for enden af slotshaven og vi må gerne fiske alt det, vi orker. Vi orker, men kun for sjov og for hyggens skyld.

Det er Kenneth, som fisker. Vi læser. I hver vores stol og med beundrende udbrud, når han lykkes. Det er ren og uforfalsket hygge, når det er bedst. I tasken er frugt og chokolade. Bare fordi, for kaffen indtages senere oppe i varmen.

Kenneth er ikke alene. Både små drenge og voksne mænd synes at finde god underholdning i at fiske i dammen. De beundrer fangst hos hinanden, nikker enerkendende, når det lykkes og beklager, når det ikke gør. Vi er bare tilskuere og ikke nødvendige.

Vi nyder stilheden, omgivelserne og lyden af fisk, som stikker ovenvande, for at lave de smukkeste ringe, som vidnesbyrd. Vi findes, siger de. På et tidspunkt vader en lille, engelsk dreng ud i dammen. Han har tabt noget og formår at skræmme fiskene, men ikke længere væk, end der efter nogle minutter er oprettet fred og idyl igen.

Fiskeren fisker. Vi andre læser og nyder…

I dag er hviledag og sidste dag, inden vi stikker nordpå. Det er med at nyde, er vi enige om. Forude ligger en del kilometer, som skal tilbagelægges i adstadigt og fornuftigt tempo. Nu er det tid for frokost. Jeg er sulten, kan jeg mærke.

Du vil sikkert også kunne lide