16

Ferieforlængelse

Vi er gode til at forlænge feriestemningen fra udlandet, når vi vender hjem. Sådan har det altid været. Vi kan lide, at vi også hjemme kan nyde de ting, som har forsødet ferien typisk afholdt i Frankrig, så vi etablerer gerne et mindre lager af alle de ting, vi holder mest af.

I år er ingen undtagelse, så der er krydderier, kolonialvarer og oste, grøntsager og vine, likører og Armagnac med hjem. Der er bunkevis af franske pastiller, Olines yndlingsslik og Kenneth elskede skinke på hylderne. Der er alverdens gode sager. Noget holder langt ind i det nye år, mens andet er flygtigt, men ikke mindre velkommen som ferieforlænger.

Oline elsker…

Ethvert fransk supermarked med respekt for sig selv har kølediske i et omfang, vi slet ikke kender herhjemme. De bugner af gode sager. Deres mejeriprodukter alene er så omfattende og varierede, at det vil være helt umuligt at komme ind på her, men fløde er ikke bare fløde, men tilbydes i mindst fem forskellige varianter. Smør er ikke bare smør og alle steder kan du finde mindst 8-10 forskellige varianter af Beurre med eller uden salt, krydret eller ikke krydret, økologisk eller ikke økologisk og så videre…

Oline elsker hylderne med små, færdige desserter. Hun kan slet ikke få nok. Hun eksperimenterer og smager Creme Pistacio, Creme de Coco, Mousse au Chocolat og så yndlingen, som altid findes i vores køleskabe, når vi er i Frankrig, nemlig Creme Caramel.

Mig? Jeg spiser yoghurt med svesker. Den slags fås kun sjældent i Danmark og jeg E L S KE R det. Det er det rene slik.

Du vil sikkert også kunne lide