18

l’Aquarium La Rochelle

Oline har siden sin allertidligste barndom været optaget af hajer. Hun var ikke ret gammel, da hun kendte samtlige arter og kunne nævne dem i søvne. I dag har hun en imponerende viden om disse ældgamle væsner, som de fleste sikkert forbinder med historier om menneskeædende dræberhajer, blod og død. Sådan er det heldigvis sjældent.

Ude i horisonten kan du ane l’Aquarium La Rochelle, som bestemt kan anbefales.

Et af vores franske opholdssteder blev besluttet med udgangspunkt i hajer. I kystbyen La Rochelle ligger l’Aquarium La Rochelle og Oline har en forkærlighed for havet og dets skabninger, så alene udsigten til et besøg der, gjorde byen interessant, men da hun fandt ud af, at de havde hajer, stod det slet ikke til diskussion længere. Hun MÅTTE simpelthen forbi og eftersom vi andre var friske på lidt af hvert, endte vi naturligvis i nærheden, så akvariet kunne opleves.

Det blev en fin og storslået oplevelse…

Oline (til højre i billedet) havde overordentlig svært ved at forlade stedet her. I det hele taget var akvarierne både af imponerende størrelse og ikke mindst i publikumsvenlige former og faconer, som muliggjorde en fornemmelse af at træde helt ud og stå midt i vandet.

Der VAR hajer. Der var oven i købet bygget en tank, som gjorde det muligt at stå nedenunder hajerne, som så svømmede dovent forbi oppe under loftet. Det gav et enestående kig til undersiden af et dyr, jeg aldrig nogensinde havde drømt om at skulle SÅ tæt på.

Tandsæt af imponerende og intimiderende formater strøg forbi, mens Oline begejstret fortalte om forplantning, tandsæt, trusler mod bestanden o.s.v. Hun har en imponerende viden om både stort og småt og jeg var rigtigt godt underholdt og kunne ikke have ønsket en bedre guide på turen hos hajerne.

Et imponerende kig gennem et af lofterne til et akvarium på etagen ovenover.

Vi fik flere timer til at gå derinde og det uden på noget tidspunkt at kede os, så Oline havde gjort det godt, da hun insisterede på, at vi MÅTTE forbi det akvarium.

Jeg forelskede mig i ham her. Jeg tror det var gensidigt, for han svømmede tæt forbi ruden, mens han iagttog mig intenst, hvorefter han vendte omkring og tog samme tur tilbage. Om og om igen. Sød var han i hvert fald… på en fiskeagtig måde ;-)

Vi kunne have ønsket os en bedre indkvartering, men den er der kun os selv at bebrejde. Vi var endt på en campingplads med endnu en omgang aftenkaraoke, beskidte toiletter og alt for meget uro, men så blev vi så kloge og oplevelsen i l’Aquarium La Rochelle var der i hvert fald ikke noget i vejen med.

Min varmeste anbefalinger til stedet, hvis din vej skulle falde forbi.

Du vil sikkert også kunne lide