46

Tillykke Liselotte…

– du har nu været røgfri i et år. Et helt år. Trehundredeogfemogtres dage og lige så mange nætter. Mindst, for det er vist i virkeligheden nogle dage siden, du tog beslutningen dengang for et år siden.

Fordi du gjorde det, skal du forkæles, så denne er på vej med posten. En gave fra mig til dig…

Jeg siger tak, Liselotte.

Du er god ved mig. Og fornuftig. Og sundere og raskere og smukkere og fyldt med sommerens dufte og frisk luft og en snigende og påtrængende kvalme hver gang du lugter askebæger og rædsel hver gang du husker, at det engang var hverdag.

Du er sej, Liselotte. Ved du godt det?

Ja, jeg ved det godt. Jeg er sej. Og jeg lugter meget bedre i mere end én forstand.

Af hjertet tak, Liselotte, for at kere dig om mig; Liselotte.

Du vil sikkert også kunne lide