8

Brombærsøndag

Solen skinner. Varme øjeblikke sammen med mirakler nede bagerst i haven gør søndag vidunderlig. Jeg er samler. Oskar er jæger. Sammen hygger vi os i sensommersolen, mens min skål langsomt fyldes af solmodne brombær.

Oline sover endnu, da jeg kommer op i køkkenet igen, for at samle lidt varme, for udenfor er efteråret på vej. Selv i solen.

Brombær kan gøre glad på så mange måder, men i dag skal de vist have lov til at deltage i en pandekagesymfoni, når Oline lidt senere er nærværende igen. Brunchpandekager. Andet når det vist ikke at blive til.

Der er stadig en overflod af brombær nede i krattet. I løbet af de næste uger kan jeg hente flere kilo, hvis jeg orker.

Jeg orker, er jeg sikker på, for jeg sursylter og søder til marmelader. Jeg bygger bro mellem efterårets forskellige gaver, når jeg kombinerer på kryds og tværs. Sidste år sursyltede jeg en stak bær, som smagte vidunderligt til vinterens gryderetter og de frikadeller Oline elsker. I år må jeg prøve noget lignende, men i dag ender det vist bare med en tyk pandekage med indbagte bær. Det er nu heller ikke så tosset.

Du vil sikkert også kunne lide