22

Baggårdsnysgerrig

Nogen gange skal man turde være nysgerrig. Det giver oplevelser, man ellers ikke ville få.

Det er ikke første gang, jeg passerer den port på Gl. Kongevej, da jeg tirsdag eftermiddag i sidste uge kommer forbi i Lisbeths gode selskab. Det er heller ikke tiende gang. Jeg har ikke noget tal at sætte på, men jeg er gået forbi mange gange gennem årene. Aldrig nogensinde er jeg gået indenfor.

I tirsdags gik jeg indenfor, fordi jeg for én gangs skyld kiggede til højre og så, at der gemte sig små, smukke steder derinde.

Hvis jeg ikke var gået indenfor, havde jeg aldrig opdaget, at der lige dér – inde i en baggård på Gl. Kongevej – var et menneske, som havde ofret livet for Danmark og dermed for mig og for dig. Og jeg havde aldrig opdaget, at der helt derinde, bag byens travle liv, kommer mennesker, som stadig husker og derfor hænger en lille buket i ny og næ.

De smukke baggårdsbygninger var bonus for at stikke snuden indenfor. De er smukke og det tager mig ikke mange sekunder at forestille mig, hvordan den baggård engang har summet med liv, lærlinge, svende og småindustri. I dag er der lager og mig, som er imponeret over, at de er bevaret i en tid, hvor baggårdsbindingsværk efterhånden er en saga blot. Jeg er ikke alene om at være charmeret. Sikke et held.

Du vil sikkert også kunne lide