22

Måske lyver jeg

Morgenstund har guld i mund. I hvert fald har den været langsom, som jeg kan lide den. God tid, kaffe og snak.

Dagen skal planlægges. Der er opgaver, der ligger og venter og sidst på eftermiddagen kalder Tolkebooking til samling, så lidt prioritering er vist på sin plads, men alt gøres i god ro og orden og med stearinlys og kig til blå himmel er alting jo spiseligt.

Der er nok på dagens liste. Mere end rigeligt faktisk. Jeg havde glemt, at det kræver tungen lige i munden at lande på en onsdag, men hvis der nu bliver plads til grin, kan ingen klage – og det bliver der.

Jeg opdager pludselig, at det er evigheder siden jeg sidst har været i penalhuset. Kan du se hvorfor?

Der ligger en lighter dernede. For et års tid siden var jeg ryger. Noget af det værste der kunne ske var, at jeg ikke havde ild til cigaretten, så i penalhuset lå en ekstra lighter.

I dag sidder jeg ovenpå et værtshus, når jeg går på arbejde. Nogen dage kan du pludselig høre mig udbryde “Føj for pokker, nu siver der igen røg op fra Smedekroen” og kald mig bare sart, men så skulle du have set mig i går morges, hvor jeg forlod et åbent busskur, hvor en medventer tændte en cigaret, hvis røg strøg lige i min retning.

Jeg påstår stadig, at jeg begynder at ryge igen, så snart jeg fylder 76. Jeg elskede at ryge, men jeg lyver måske i virkeligheden for mig selv.

Du vil sikkert også kunne lide