18

Ærindeophobningseliminering

Åh, som der dog har været mange ærinder i dag. Ud og ind, op og ned. Mange gange. Frem og tilbage og på nippet til en parkeringsbøde, men et smil udvirkede miraklet, jeg havde brug for. Tak, siger jeg bare.

Ude er der ikke rart. Efterårsvejret er ankommet for alvor og det lufter og regner. Kold og vådt er kodeordene og min regnfrakke har gjort gavn i dag, hvor jeg endte udelivet med en tur på torvet, for at hente friske forsyninger. Derinde er fyldt med fristelser i smukke farver. I dag var det hele vådt, men ikke mindre fristende.

Der er købt stort ind af rodfrugter, fordi de er min absolutte yndlingsspise i de kommende måneder. Vendt i lidt olie, drysset med gode krydderurter og flagesalt og en tur i ovnen og de er simpelthen det bedste fra efterårets bugnende skatkammer, synes jeg. Jeg kunne såmænd nok nøjes med dem, hvis jeg skulle. Jeg er ikke stor kødspiser, så godt med grønt i årstidens forklædninger og jeg er godt kørende.

Standholderne frøs med anstand. De var gennemblødte til skindet, men klagede ikke én eneste gang. Det gode humør holdt sagtens til en smule efterårsregn, så vi fik grinet grundigt og den slags er livgivende dejligt, synes jeg. Ligesom deres priser, for de er ikke karrige med rabatten, hvis man handler stort ind og i øvrigt er frisk nok til at handle lidt om prisen. Den var god i dag, skal jeg love for.

Det endte med havtaske også. Fiskeboden fristede og vi grinte godt af skiltet, som mildest talt var misvisende, men ikke mere, end havtasken kom med hjem. Gode, tykke bøffer. Jeg tror, at de skal dampes på et leje af grønt og sundt, fordi det er så længe siden, at vi sidst har spist dampet fisk. I dag skal det være.

Det er også æbletid. Min yndlingstid. Bugnende kasser med friske, syrlige og søde æbler. Æbler i mange forskellige nuancer og med lige så mange forskellige smagsoplevelser.

Jeg faldt for de kæmpestore og saftige Jonagold med rødspættet skind og saft og kraft, så jeg blev glad helt ned i maven. Oline og jeg elsker æbler. Til Kenneth blev det kæmpestore, sprøde pærer med en udsøgt aroma og en sødme, som gjorde dem helt uimodståelige, da jeg smagte. Nu er der fyldt godt op på vitaminkontoen. Sådan skal det være.

Du vil sikkert også kunne lide