58

Står der idiot?

Jeg har en nabo, som synes, at alting skal være snorlige og sirligt. Jeg indrømmer gerne, at jeg er knapt så fanatisk.

Jeg er heller ikke fortaler for sisyfosarbejde eller vild med at hoppe over, hvor gærdet er næsten umuligt at forcere. Jeg er vel en kombination af magelig og praktisk. Jeg synes selv, at lige præcis den kombination gør mig rummelig og rar.

Min nabo gider gerne rive bladbunker sammen. Min nabo ulejliger sig med at kravle ind under buske og træer, for at rive blade ud og samle dem i høje, strunke bunker. Når min nabo er færdig med at rive og samle, og skule forarget over til min gårdsplads, som er åben og for enden af en blind vej, så den automatisk fungerer som støvfang for alt inklusive efterårsblade, bliver alle bunker skubbet forsigtigt ud på vendepladsen for enden af vores lille, blinde vej. Her ligger naboens blade nu i flade, sirligt samlede bunker.

Min gårdplads og vendepladsen er næsten ét. Kan du gætte, hvad der sker nu?

Rigtigt gættet! Alle min nabos blade hvirvler glade rundt i smukke og kunstneriske formationer, inden de lægger sig til rette… på min gårdsplads.

Næste gang min nabo kommer ud for at hente sin post, husker naboen at grynte misfornøjet, skule forarget og ryste på hovedet over, at jeg ikke sørger for at få fjernet alle de blade.

Sig mig, står der idiot på ryggen af mig?