18

Klargøring

Jeg har en endnu diffus fornemmelse af, at jeg er endt i noget juleterror af endnu ukendt omfang. Jeg er allerede begyndt at frygte mandagen efter den første søndag i advent. Forude venter et eller andet, jeg ikke kan få en nærmere beskrivelse af, men jeg er i oprustningsfasen og i gang med at finde det tunge skyts frem.

Jeg skal ikke tages uforberedt, så jeg broderer julefestligheder, henter glimmer ned fra loftet og ved godt, at jeg vist får svært ved at følge med, men ikke om jeg giver op på forhånd og apropos hånd…

Hun kan bare komme an, hende Lisbeth! Alene for at være på forkant, vil jeg have monteret Rudolf allerede mandag morgen, så hun ved, hvad hun er oppe imod. Jeg skal gi’ hende, skal jeg!

Hver formiddag, når antikvitetsbutikken overfor åbner, sidder jeg med næsen mod ruden og venter på, at de uhyggelige nisser kommer frem og placeres i vinduet. Dem fra sidste år. Dem, der ligner besatte og ondskabsfulde små mennesker. Jeg véd nemlig, at Lisbeth er alt andet end vild med nisser, så bliver der for meget ballade, inviterer jeg bare over forbi mit vindue. Så skal der nok blive ro!

Kunne du tænkes at være lige så tosset, som mig, kan du også få dig en Rudolf lige her.

Du vil sikkert også kunne lide