24

Mandagsforæring

Gunstige omstændigheder forærede mig en tolkeopgave i dag. Jeg byttede telefonvagten for i stedet at tolke. Idéindehaveren og jeg var begge tilfredse. En god kollega slap for en tur fra Århus til Aalborg. Vi syntes begge, at vi viste os som rentabilitetsbevidste medarbejdere.

Nede for enden af Steen Blichers Gade var der gang i en kran så stor. Det har været festligt i dagens vind.

Jeg susede hen ad gaden og drejede om hjørnet ned ad Rantzausgade.

Hold da helt fast i tyktarmen, som der blæste lige akkurat dér. Og lige lukt indenfor uden hensyntagen til al ulden, jeg havde monteret, fordi jeg ikke er helt dum, men godt vidste, at der er en chill-faktor, der er værd at snakke om i dag. Intet – absolut intet – ville have gjort en forskel, er jeg sikker på. Hvor der var bare den mindste sprække, sprang vinden indenfor. Jeg frøs voldsomt, men rask trav og så en tur ad trapperne til fjerde gør en gunstig forskel.

Efter tolkningen var det retur til pinden. Turen var akkurat lige så kold og blæsende den modsatte vej. Hold da op, som jeg blev blæst igennem. Og fik varmen igen. Glødelamper tændtes i mine kinder. Appetitten fandt vej til min mave. Tegnsproget lå gemt i mine fingerspidser. Snart er jeg vist mit gamle jeg. Det ville ikke gøre noget.

Du vil sikkert også kunne lide