20

I Love Marimekko

Måske husker du mit planlagt bilstrik. Et stykke langsomt retstrik hvis eneste festlige indslag var farveskiftene. Det fungerede upåklageligt på turen ned gennem det nordlige Europa. Man skal ikke tænke med sådan et stykke strik. Det eneste, som kræver en smule opmærksomhed, er farveskiftene. Resten er automatstrik, som passer så godt, når man også skal hyggesnakke, kigge på nye landskaber og lade sig underholde af filosofiske samtaler med udgangspunkt i et ungt menneskes krøllede hjerne.

Sagde jeg, at det var et langsomt stykke strik? Det var det! Jeg strikkede fra Aalborg til Berlin og jeg nåede ikke imponerende langt, men til gengæld var kombinationen ud og hjem tilpas til, at jeg nåede de sidste striber i går aftes.

Strikkeriet var langsommeligt, men spørg lige om det tog lang tid at trævle de løbende masker op? Det gjorde det. Lammeuldens fine fibre står åbne og vil gerne mødes i kække formationer, som ikke levner let liv for os, som bare gerne vil lade løbe. Ingenting løber af sig selv. Alt skal hjælpes på vej.

Jeg havde snuppet idéen fra Isagers Strik, som giver anvisninger på et halstørklæde i mindre iøjnefaldende farver, men jeg kalder mit tørklæde I Love Marimekko, fordi det netop skal være fuld af signalfarver, som Marimekkos glade ting også er. Det skal lyse op og skabe fest og glæde, når jeg klæder mig i mit sædvanlige sort. Det er lykkes, synes jeg.

Fakta:

Design: Rendemaske Tørklæde fra Strik a la Carte af Isager.

GarnBlackhill Højlandsgarn fra Garnudsalg.dk i varierende farver fra strikkekurven.

Pinde: 3½ – naturligvis mine elskede KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: 201 gram – helt præcis.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Jeg er vild med tørklædet. Et øjeblik var jeg fristet til ikke at lave rendemasker, men jeg er glad for, at jeg valgte at gøre det alligevel, fordi det giver tørklædet en lethed, der gør det meget mere anvendeligt. Jeg bliver glad for det.

Vil du se flere billeder af Rendemaske Tørklædet, kan du se dem her på ravelry.

Du vil sikkert også kunne lide