11

Kompromisets kunst og så en burger

Der er så utroligt mange muligheder for at lade sig berige i Berlin. Onsdag var jo helliget nogle af byens kulturelle tilbud, så vi var vidt omkring og over middag endte vi i en bus, som sendte os op ad Unter den Linden. Ved Museuminsel stod vi af. Vi havde en plan…

Jeg ville gerne forbi Altes Museum, som har en udstilling af ting fra antikken. Grækernes, etruskernes og romernes antikke kunst er repræsenteret, men det er – og jeg ved det godt – ikke mange, der deler min interesse for lige præcis den slags udfoldelser, så det var helt i orden med mig, at vi brugte den sparsomme tid i Berlin på andre ting. Kompromis er en stor del af at rejse flere sammen. Vi er gode til det, så det skaber aldrig problemer for os. Vi enes og det er ind imellem ganske sundt at blive sendt ud på rejser, man ikke selv ville have valgt, men Altes Museum blev altså ikke én af dem.

Vi kom dog forbi den statelige bygning, da vi skulle finde et andet af onsdagens underholdende indslag. Referencerne er tydelige og bygningen er meget imponerende. Det skulle den også være indenfor og det var blandt andet det, jeg gav afkald på, men så er der noget at vende tilbage til en anden gang.

Ved siden af Altes Museum ligger endnu en smuk bygning, nemlig Berliner Dom.

Endnu et imponerende bygningsværk, men vi valgte den fra. Vi gik langs med og forbi, for der var andre ting, vi skulle se.

Bodenstrasse gav os lejlighed til at spadsere ad bro over vandet og dermed få udsigt til vandsiden af Berliner Dom. Helt ned til og omtrent i ligger den.

Lige overfor ligger en af destinationerne; DDR Museet, som var et af Olines ønsker for dagen, men inden vi landede derovre, skulle der spises lidt frokost.

Oline bestemte. Vi endte i Andre’s Diner. Amerikansk inspirerede burgere og iskold cola. Jeg elsker, at man får coleslaw til, så jeg var sådan set ganske tilfreds med menuen. Efter endt spisning var vi klar til endnu en stak onsdagsoplevelser. En af dem ventede lige om hjørnet.

Du vil sikkert også kunne lide