24

Stribeeksperiment

Jeg drømte om en tynd, ulden cardigan til forårs- og sommerdage i haven. Sådan en, som lige kunne give den sidste varme, når solen ikke længere gad. Sådan en, som ikke skulle fylde, men bare varme. Jeg drømte om at strikke med tynd uld på yndlingspinden nummer 3.

Jeg kan ikke. Jeg ved det godt, men så tog jeg en pind 3½ i stedet, for den er dog en anelse tykkere og kan måske jongleres uden fysikken protesterer. Jeg er startet fra toppen og strikker rundt og rundt, for til sidst at klippe trøjen op og strikke eller måske hækle kanter med knaphuller og en smuk og velsiddende halskant til glæde og fornøjelse for mig, som skal bære.

For ikke at kede mig, strikker jeg striber. Kan jeg lide dem…?

Jeg danser på tynd is efter den flødefarvede. Jeg bliver fristet af himmel- og havfarver og tænker, at der kan komme både en go’ cigar, en teskefuld kardemomme og en stak pandekager til, når jeg har set, om den skal overleve efter de blå. Det må komme an på en prøve. Optrevlet garn kan sagtens genanvendes, så det…

Du vil sikkert også kunne lide

24 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  Helle
  6. marts 2011 at 21:14

  Jeg er begejstret for den flødefarvede lige der!!! Den giver trøjen et rigtig lækkert touch, og bryder på den fede måde:-) Glæder mig til at se den helt færdig, eller…måske. Har snart ikke brug (læs råd) til mere inspiration. Garnpusheren er jo ovenikøbet svimlende nær:-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 21:17

   Nej, der er simpelthen grænser for hvor meget inspiration man kan tåle ;-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  6. marts 2011 at 18:49

  De mørke striber er de flotteste. Jeg håber, at du fik brugt dit optrevlede garn i søndagens smukke solskinsstriber, som rigtig fik gang i bloggeriet her på terrassen. Dejligt.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:35

   Der er flere mørke striber efter de lyse. Lidt afveksling må der til, Mette .-)

 • Avatar
  Svar
  Hanne
  6. marts 2011 at 18:23

  Jeg synes det kører for de striber der. Godt mix og cigaren og de andre kan der sagtens blive plads til længere nede :O)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:34

   Jeps, der er plads længere nede, Hanne :-)

 • Avatar
  Svar
  Steinkjerringa
  6. marts 2011 at 18:06

  Du er dyktig med både farger og ord – sier læreren i kunst- og håndverk og språk…

 • Avatar
  Svar
  Sole
  6. marts 2011 at 16:26

  den bli’r da superflot, gaeve farver sammen og aah saa laekker tynd!!!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:34

   Jeg håber, at den ender god og det tynde er virkelig noget, jeg efterstræber lige nu, så det er dejligt, at det foreløbig ser ud til at kunne lade sig gøre at strikke med en 3½ :-)

 • Avatar
  Svar
  Tove
  6. marts 2011 at 15:28

  God ide med en tynd trøje. Jeg har denne http://www.garnstudio.com/lang.....38;lang=dk
  på pindene, til en kær kollega som lige er fyldt 30 og hun ønsker denne trøje, så det får hun, strikket i det mega lækre Blackhill Højlandsuld fra en rigtig god garnpusher: http://www.garnudsalg.dk. Det er SÅ drøj i brug, tror der er gået max 200 gram, strikket på pinde 3. Rigtig god fastelavnssøndag ;O)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:33

   Sikke dog en lækker model du strikker, Tove. Jeg strikker bare på fornemmelsen med striberne og håber så på det bedste ;-)

 • Avatar
  Svar
  Gitte
  6. marts 2011 at 13:14

  Det ser skønt ud. Tror bestemt ikke der bliver behov for optrævling.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:31

   Jeg håber det ender lykkeligt, Gitte :-)

 • Avatar
  Svar
  Lene
  6. marts 2011 at 13:11

  Held og lykke med projektet. Lige nu overvejer jeg, om jeg kan lægge et lille hulmønster ind i min baktus, netop fordi jeg vil være færdig og de lange rækker nemt kan blive ensformig. Jeg glæder mig til at svøbe det om min hals, endnu en gang tak for det skønne garn :-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:30

   Selvfølgelig kan du lægge et hulmønster ind, Lene. Jeg er faktisk temmelig sikker på, at det allerede er gjort af en og det er meget smukt, som jeg husker det. Skynd dig at gøre det :-)

 • Avatar
  Svar
  Anne Dyrholm Stange
  6. marts 2011 at 12:07

  Den bliver skøn, Liselotte, og farverne vil være smukke til dig.
  Måske over en hvid kjole og sommerbrune arme.

  Jeg burde vel i virkeligheden komme i gang med at bruge min, der har ligget og kedet sig lige siden, at den blev færdig, for noget der ligner mere end halvandet år siden:
  http://www.hverkenfuglellerfis.....bet-lykke/

  Måske har en eller anden lagt for mange striktrøjer på min hylde?
  For mange til, at de i virkeligheden bliver brugt!

  Men pyt – processen er skøn.
  God stribestrik til dig…

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:28

   Jamen Anne for pokker, den er ellers så smuk, din lille stribede. Jeg glæder mig sådan til en tynd strik og jeg tror faktisk, at det ender med at lykkes denne gang :-)

 • Avatar
  Svar
  Vigdis Stensrud
  6. marts 2011 at 12:00

  Utrolig lekre farger i et garn som er godt å strikke med og nydelig å ha på =) Håper kroppen din tåler bedre pinner 3 1/2 slik at prosjektet blir ferdig. Gleder meg til å se reultatet!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:25

   Det går faktisk rigtig godt, Vigdis, så jeg håber, at det lykkes :-)

 • Avatar
  Svar
  Therese
  6. marts 2011 at 11:47

  Jeg ka’ li’ det, men ku’ bedre li’ den mørke blå farve. Uanset, blir’ resultatet nok sommerlækkert !!

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:24

   Der er flere mørke farver i enden af disse allerede, Therese :-)

 • Avatar
  Svar
  yt
  6. marts 2011 at 11:28

  Skønne, skønne farver du leger med ;)
  Mon ikke det er endnu et hit du har i støbe skeen ;)

  God søndag fra Yt.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. marts 2011 at 19:08

   Tak yt og lad os håbe, at den lander på smuk ;-)

  Tak for, at du giver siden liv med dine kommentarer :-)