24

Stribeeksperiment

Jeg drømte om en tynd, ulden cardigan til forårs- og sommerdage i haven. Sådan en, som lige kunne give den sidste varme, når solen ikke længere gad. Sådan en, som ikke skulle fylde, men bare varme. Jeg drømte om at strikke med tynd uld på yndlingspinden nummer 3.

Jeg kan ikke. Jeg ved det godt, men så tog jeg en pind 3½ i stedet, for den er dog en anelse tykkere og kan måske jongleres uden fysikken protesterer. Jeg er startet fra toppen og strikker rundt og rundt, for til sidst at klippe trøjen op og strikke eller måske hækle kanter med knaphuller og en smuk og velsiddende halskant til glæde og fornøjelse for mig, som skal bære.

For ikke at kede mig, strikker jeg striber. Kan jeg lide dem…?

Jeg danser på tynd is efter den flødefarvede. Jeg bliver fristet af himmel- og havfarver og tænker, at der kan komme både en go’ cigar, en teskefuld kardemomme og en stak pandekager til, når jeg har set, om den skal overleve efter de blå. Det må komme an på en prøve. Optrevlet garn kan sagtens genanvendes, så det…

Du vil sikkert også kunne lide