12

Lørdagstorv

Der er bare noget fantastisk over en spæd forårslørdag, hvor vi sidst på formiddagen tager på tur til Ågade, for at proviantere. Jeg elsker det! Også selvom udvalget og boderne er barberet ned til et absolut minimum.

Udbuddet er lige på grænsen til, at jeg vil kalde lørdag for torvedag. Det er vel mere at kalde det en spinkel samling forhandlere af lidt af hvert, som samles i Ågade hver lørdag, men der er stadig både blomster, grønt, frugter, sylt, æg og friske fisk, så i grunden er vi vist ganske godt med.

I dag blev det til lidt frisk fisk, æg til de bageidéer, som ligger på lur og så ellers en ordentlig stak frugt og grønt.

Søde, marokkanske appelsiner og modne kiwi, saftige, danske æbler og så en stak billige bananer, som ikke holder evigt, men længe nok til, at vi når at fortære dem, endte i de medbragte indkøbsnet.

Ingen gule potter til mig. Jeg er vist stadig ikke helt vild med gul. Kun begrænset og ikke som blomst, tror jeg. Som pang og spasazzzz går den an, men det var helt andre blomster, jeg jagtede.

Det blev heller ikke til tulipanerne, for jeg ville så gerne have ranunkler, hyacinter og en stak smukke og anderledes glædesbebudere, men sådan skulle det altså ikke være i dag. Heller ikke selvom turen siden gik videre i jagten på ønskeblomsterne.

Til gengæld blev det til en hel del andet, såsom en stak gode weekendfilm, et par overraskelser til Oline, nødvendigheder i form af bløde, blide cremer og endelig indkøb af den sun-blocker, jeg skal smøre halsen ind i et års tid endnu, hvis jeg skal gøre mig håb om, at arret på halsen arter sig. Foreløbig har jeg hyllet mig i metervis af tekstiler. Ikke for at skjule, men fordi årstiden har været sådan. Nu er det ved at være for varmt med store tørklæder og om et øjeblik slipper jeg halsen fri. Det skal gøre godt, skal det :-)

Du vil sikkert også kunne lide