20

Kolonihavevisit

På vores feberudflugt til Sjælland, havde vi allieret os med Annemette og Heidi. Vi havde fået lovning på en nøgle til lejligheden i kombination med aftensmad og godt selskab, hvis vi nåede over, inden natten faldt på. Det lykkedes lige akkurat, da vi svingede ind på parkeringspladsen i Ejby, ved solnedgang.

Vi havde planer om, at vi skulle tidligt hjemmefra fredag eftermiddag, men det går aldrig, som præsten prædiker i det her hjem. Det er ikke sket endnu og nej, det er ikke mig, som aldrig er klar. Jeg er til gengæld tålmodig. Tier bare stille og venter. Længe. Og så kører vi…

Heldigvis slap vi for alt for meget trafik, da vi kørte over, så det gik fornuftigt og det var dejligt at nå at se kolonihaven i den sidste aftensol. Annemette er gået i gang med at bygge terrasse nederst i haven, så selvfølgelig skulle vi ned og sparke brædder. Hun er sin fars datter. Hun bygger konstant et eller andet. Snart er de nødt til at købe nabohaven for at få plads til alle projekterne. Jeg smiler, nikker og uddeler skulderklap og næsegrus beundring, for det holder hun lige så meget af, som far gjorde. Hun er virkelig dygtig.

Kolonihaven har ventet på, at det skulle blive forår. Nu liver den op igen og kommer til live i takt med, at Annemette og Heidi flytter ind og starter en ny sæson. Foran dem ligger en lang sommer med udeliv, frisk frugt og grønt, krydderurter lige udenfor køkkendøren og masser af aftener med grill, gøgl og glade venner.

De elsker det. Man kan mærke det, når man er sammen med dem og jeg forstår dem. Vinteren tilbringes i lejligheden, men når vi nærmer os april, begynder de at spejde efter de temperaturer, som gør det muligt at flytte hjemmet til Ejby, hvor livet er et helt andet. Det er en af de dejligste pletter, jeg kender, den kolonihave.

Vi ankom sent, så det blev ikke nogen lang aften. God mad, masser af snak og så nøgleudlevering, så vi kunne køre til Valby og snuppe et par timers søvn, inden lørdagens arrangement. Det var kort, men dejligt. Det samme kunne siges om i går. Vi landede herhjemme i går aftes efter en kort, lidt hektisk tur til Sjælland, men vi har nydt det. Det er den rene og uforfalskede livsglæde, at nå alt det, vi nåede.

Nu arbejder vi lidt igen. Man skulle jo nødig ende i noget lediggang :-)

Du vil sikkert også kunne lide