16

Lige midt i smørhullet

Vi ankom til Svendborg fredag aften ved 17-30-tiden. Vi skulle bo dør om dør med Annemette og Heidi oppe på anden sal, hvor de to har noget, der godt kan ligne fast adresse. De har boet på det samme værelse alle de gange, de har lejet sig ind til selvforkælelse på Hotel Ærø og helt ærligt er udsigten heller ikke helt ringe, når jeg skal sige det. Der er smukt kig ned til sejlskibsbroen og Baagøe & Riber.

Solen skinnede og vi følte os meget heldige.

Af en eller anden grund har jeg ikke taget billeder, som viser den fine glasfacade. Inde bag ruderne kunne man sidde og nyde maden med udsigt til havnen og det liv, der udspiller sig der døgnet igennem. Man kan ane stedet på billedet nedenfor, som også viser tårnværelset, hvor Elvira Madigan og Sixten Sparre tilbragte deres sidste nat sammen i 1889.

Tårnværelset kan lejes. Okkedog. Man kan få en romantisk weekend, som nok skal tage kegler de rigtige steder. Champagne, chokolade, picnickurv og cykler er inkluderet, så det bare er et spørgsmål om at pejle sig i retning af Tåsinge og Nørreskoven.

Gårdmiljøet er hyggeligt på hotellet og man er altid velkommen, uanset hvor man vælger at sætte sig. Personalet smiler imødekommende og spørger til dit velbefindende. Vi følte os meget velkommen. Maden vi spiste var god og rigelig. Personalet var virkelig ualmindelig søde og hele tiden beredvilligt klar til at opfylde vores mindste ønske. Værelserne var skønne, rene og rigelige. Vi fik en virkelig god oplevelse af stedet.

Vi boede i den nye fløj, du kan se til højre på billedet. Det er der Annemette og Heidi har kastet anker og det er bestemt ikke noget skidt sted. Som sagt var udsigten ned over havnen uovertruffen og muligheden for at gå og komme uanset tidspunkt, fordi vi på ingen måde kunne genere de andre gæster, faldt i god jord.

Brostensarbejdet startede de ikke før tidligt mandag morgen og eftersom de andre i mit selskab er i stand til at sove fra et vulkanudbrud, var jeg den eneste, som hørte brolæggerne. Da havde jeg været vågen et stykke tid, så jeg hilste bare pænt godmorgen, inden jeg smuttede en morgentur ned omkring vandet.

Overfor hotellet lå Maritimt Center. Det er en meget smuk bygning, som rummer en lille butik med lækre specialiteter og i denne weekend lagde bygningen også hus til et marked for de skibselskende. Ud over dette har de masser af andre aktiviteter og så kan du altså leje enten det flotte pakhus eller et af deres smukke sejlskibe og holde en gevaldig fest med midnatsdans på dækket, cocktails med havudsigt og romantiske kys i stævnen. Det ville da ikke være så tosset endda.

Fra havnekanten kunne man spytte til Tåsinge. Hvis man altså er verdensmester i langspyt. Det er jeg ikke, men jeg havde bil, når jeg måtte slippe hyggen i Svendborg. Jeg drak den i så store doser, at den ind imellem ikke kunne være i kroppen. Så tog vi på opdagelse. Det var slet ikke nødvendigt, men dejligt. Det hele.

Hotel Ærø var en fantastisk velvalgt ramme for sådan en forlænget weekend. Jeg gider virkelig gerne gentage engang.

Du vil sikkert også kunne lide