24

Så hellere strikke lidt…

I radioen tales der om udbredt regn i eftermiddag og spredte byger allerede denne formiddag. Der er gråt derude, men øjeblikkene før regn er nogle af de smukkeste. Der bliver stille på en særegen måde. Vat og bomuld pakker lyde ind og dufte forstærkes, så det er ren nydelse at tage dagens første kaffe med derud.

Jeg nåede det lige. Nu regner det. Meget, men det trænger, så det er fint.

Midt i plænen står to fyrretræsstammer. Træerne blev fældet for år tilbage, men stammerne har fungeret som plads for en hængestol, som både Alexander og Oline har nydt gennem årene. Omkring stammerne voksede den smukkeste efeu. Frodig og saftiggrøn havde den gjort stammerne til et eventyr i sig selv. Så fik vi et par vintre, der mente alvor og nu ligner det hele en ulykke.

Jeg tror, at tiden er inde til at skære ned og forvandle stammerne til en bænk med dejlig udsyn til det lille skovhjørne, vi har.

– og til akelejerne, som også mener alvor lige nu…

Kaffen smagte ekstra dejligt ude på terrassen. Sådan er det bare. Jeg elsker, når jeg kan sidde derude et øjeblik, men nu er der ikke basis for udeliv mere, medmindre jeg orker iføre mig regnkampdragten og gummistøvlerne. Så hellere strikke lidt, for det er da søndag og lidt doven må man gerne være.

Du vil sikkert også kunne lide