14

Morgenstille

Der var stille denne morgen i Niels Ebbesens Gade.

Alphalfa er forlængst parkeret uden problemer, for jeg kommer tidligt, inden byen vågner for alvor, så p-pladserne står stadig og råber til hinanden og der er omtrent frit valg på alle hylderne. Jeg valgte en, som er nem at forlade igen, for bilen er kun med i dag, fordi jeg senere skal ud at tolke.

Jeg elsker morgener, hvor byen endnu ikke er vågen. Hvor alting er helt stille og kun enten de meget morgenfriske eller de udholdende natteravne er oppe. Fornemmelsen er næsten magisk.

Nu kommer der liv. Vi nærmer os klokken 8 og alle mine vinduer står åbne, for her lugtede kraftigt af hengemt askebæger, da jeg kom i morges. De er gået til den nede på Smedekroen i går. Kald mig bare sart, men den lugt har jeg aldrig magtet. Nu er det frisk luft og morgenkulde, som i stedet kryber ind langs panelerne. Det er bedre. Om lidt er der varm te og en dejlig arbejdsdag i godt selskab. Jeg er klar.

Du vil sikkert også kunne lide