14

Løgn i din hals…

Dem der siger, at skvalderkål ikke er en af havens pæneste planter, lyver!

Jeg elsker mine skvalderkål og allermest lige nu, hvor de smukke, lette blomsterskærme lyser op allevegne. Skyerne kommer og går. Jeg tror, at vejret er perfekt til en tur i nærmeste omegn. Bare fordi. Så lader jeg storladent Oline om at læse til eksamen.

Jeg husker udmærket de forsømte forsomre, der lå før præstationsminutter præget af angst og bæven. Jeg er stinkende elendig til den slags. Du kan se det på de beviser, der forlængst er arkiveret et sted, jeg ikke husker, men du kan ikke se det på mine livspræstationer. Det sidste er det vigtigste, synes jeg, mens jeg alligevel misunder det rolige overblik, der følger hende skiftingen, der har boet under mit hjerte og nu er flyttet permanent ind i det. Hun er hamrende cool og hendes mor er så stolt, så stolt.

Livet er fuld af smukke overraskelser. Det inkluderer blomstrende skvalderkål. Gå selv ud og se.

Du vil sikkert også kunne lide