29

Bella

Nu var Bella mest af alt tænkt som en lille, let trøje, som kunne give varme til sommerbrune arme, når jeg sad og lyttede til cikadernes sang under en smuk, provencalsk stjernehimmel, så derfor er den strikket med trekvarte og lidt brede ærmer, som jeg kan lide dem i nogen sammenhænge. Bella er også kort, så den mest af alt har karakter af en lille jakke. Det er endt ret godt, når jeg selv skal sige det.

Garnet er en tråd af Kenneths dejlige Blackhill Højlandsuld og en tråd Super Kid Mohair og den kombination har jeg efterhånden strikket nogle stykker tekstil i. Det er et herligt venskab, der opstår mellem de to garntyper, synes jeg. Trøjen er blevet helt og aldeles fluffy, let og blød. Den gør godt på sommerhud.

Fakta:

Design: Bella fra Mere feminin strik af Lene Holme Samsøe.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsgarn i farven Isblomst og en tråd Super Kid Mohair i farven Sand fra Garnudsalg.dk.

Pind:  3 og 3½ – naturligvis mine elskede KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: Til størrelse L – som vel i grunden er endt som en XL på trods af strikkeprøver med mere – ialt 286 gram inklusive knapper. Der er anvendt 100 gram Kid Super Mohair og resten må altså tilfalde Blackhill Højlandsulden.

Ny teknik: Ingen.

Modifikationer og bemærkninger: Jeg ville gerne strikke trøjen i denne kombination af garn, så jeg regnede lidt (meget) på det hele, lavede en strikkeprøve og gik glad i gang, men af uransaglige årsager, endte trøjen med at blive noget større, end den burde være blevet. Det gør ikke så meget i denne model, men ellers havde jeg sikkert ærgret mig grusomt, for jeg har stadig ingen forklaring på ovenstående. Jeg gik ud fra de angivne mål i Lenes bog, omregnede og lavede prøver og alligevel…

Vil du se flere billeder af Bella, kan du se den her på ravelry.

Du vil sikkert også kunne lide