20

Tilbudsfristet måtte jeg i gang med at halvere og halvere og…

Jeg præsenterede eftermiddagens beskæftigelse første gang i forsommeren 2006 og siden har jeg kunnet konstatere, at jeg ikke er den eneste, som er vild med disse søde, krydrede og sanselige tomater. De findes ikke bedre end dem, man selv fremstiller med kærlighed, krydderurter og lidt af alt det andet gode, som gør hele forskellen.

I dag havde den lokale Netto små cherrytomater til 15 kroner for et kilo. Jeg købte fire! Tiden skal jo gå med noget…

Der var lidt at sortere og kassere, for træerne vokser ikke ind i himlen og det samme kan man sige om tomatplanter, men når alt kom til alt, var det faktisk meget begrænset spild, der var på disse tomater.

De blev vasket og halveret, og ignoreret, når de syntes, at jeg overskred deres personlige sfære og bad dem ligge alt for tæt. Fire kilo er meget at skulle finde plads til i en helt almindelig ovn, så der var ingen kære mor. De ligger skulder ved skulder.

Bagefter fik de hylden hen. Lidt af den gode, gyldne olivenolie, grov salt fra Camargue, muscovado og så lidt krydderurter fra både skuffen og bedet.

Tre plader blev det til. Nu står de i ovnen og passer sig selv. Om mange timer skal de på glas og overhældes med god olie. Uha, som jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem.

Du vil sikkert også kunne lide