18

Søndagssansning

Nogen gange skal man bare stikke af i en pokkers fart…

Vi gjorde det. Vækkede Oline, konstaterede, at hun ikke gad, efterlod hende hjemme og pakkede så en hurtig kuffert med det allermest nødvendige, som et par adresser, en retningsidé og god tid. Den dårlige samvittighed efterlod vi også hjemme. Den er skidt selskab.

Nogen havde glemt at fortælle os, at Loppebiksen på Øland er brændt ned. Nu er der ingenting tilbage. Eller næsten. Kun småting og ikke noget, som nogen behøver køre efter, hvis jeg må være så fri, men det kommer da, for der var både skruemaskine, brædder og en lønligt ønske om udvidelse derude. Og høns…

Bagefter var der turen ind gennem Oksholm Skov og ud forbi Oksholm Herregård. Et imponerende skue. Vi kørte ad de snoede småveje og med udsigt til tidens mest travle folk; landmændene.

Der dufter fantastisk derude. Ved du godt det? Det er helt vildt, som min mave letter og bliver glad, når jeg tager en dyb indånding og lader lungerne fyldes af lugten af jord, støv og kreaturer, som går lige ved og næsten.

Vi kørte af Tøtterne og videre ud af Valdemars Kær ud forbi Kokkedal Slot. Turen er smuk. Der er udsigt til Limfjorden det meste af vejen og selv når vejret er ubestemmeligt gråt, som det er i dag, er naturen betagende og vandet dragende. Der ligger småbyer langs vejen og nogle af dem har egen havn. Attrup har en beskeden, men hyggelig, havn, hvor man kan sidde på bænken med udsigt til Løgstør. Her er stille. Helt stille…

Når man har nydt stilheden til ende, kan man fortsætte den lige eller den snoede vej hjem. Vi gjorde det sidste. Det var dejligt og tilpas og nu skulle man være et skarn, hvis man ikke lige orkede sofaen. Jeg orker!

Lyt til historien om Ø Kloster eller Oksholm Herregård lige her.

Du vil sikkert også kunne lide