46

Manuelle spammere eller tror de virkelig, at det virker?

Det sidste års tid har jeg observeret et nyt fænomen, som vist ikke rigtigt har noget navn, så jeg tillader mig at kalde dem manuelle spammere til forskel fra automatiserede spammerne, som alene er en computer sat op til at genere flest mulige på kortest mulige tid, så den sender spamkommentarer med rekordfart ud i alle verdenshjørner.

De manuelle spammere er en smule mere raffinerede. Det synes de i hvert fald selv, tror jeg. De sidder nemlig hjemme ved deres egen computer og skriver i mit kommentarfelt, mens de husker at linke til deres egen forretningshjemmeside. De skriver f.eks. “Ja, det er virkelig en dejlig dag” eller “Jeg er helt enig” eller “Jeg synes også om efteråret” eller noget andet, som ved første øjekast kan synes relevant for indlægget. Når jeg får nærstuderet kommentaren, sender den et klart signal om, at det eneste de ønsker er, at promovere egne produkter skjult som et link på min side. De vender sjældent eller sporadisk tilbage og bidrager aldrig med andet end en ligegyldig kommentar i ny og næ, men de er smarte.

Det er raffineret, for jeg er sikkert ikke den eneste, som i andres kommentarfelter støder på en kommentator, jeg ikke kender og som vækker min nysgerrighed, hvorefter jeg trykker på deres link og ender – ja, du gættede det – på deres forretningsside og ikke, som jeg forventede, på deres blog. I stedet havner jeg i et virvar af uønsket reklame for et eller andet for mig ligegyldigt produkt.

Effekten af sådan en tur med ført hånd? Stor irritation hos mig og med garanti aldrig en anbefaling her fra.

Jeg forsøger at luge ud med hård hånd. Hos mig kommer man i moderation første gang, man vil lægge en kommentar. Allerede her opdager jeg langt de fleste af den art, hvorfor de ryger direkte i spam. Skulle enkelte snige sig gennem dette første filter, kan de godt regne med, at jeg fjerner deres link og fremover sætter dem til permanent moderation. Jeg tager det meget fortrydeligt op, når man på den måde forsøger at omgås mit ønske om en blog, som udelukkende rummer de omtaler/reklamer, jeg vælger til.

Gad vide om jeg er den eneste, som bruger tiltagende mængder tid på at luge?

UPDATE:

Kære dig, som føler dig truffet – det er med stor sandsynlighed IKKE dig, dette indlæg er møntet på. Det er andre og professionelle spammere, som gør det til en del af deres marketing at lægge kommentarer på den beskrevne måde. Du skal slet ikke føle dig truffet. Hvis jeg havde syntes, at du ikke skulle bruge din url, havde jeg fjernet den :-)

Skriv endelig fortsat dejlige og velkomne kommentarer, som du allerede gør :-)

Du vil sikkert også kunne lide