6

Indonesisk når det er bedst…

Den sidste aften i Amsterdam gik vi tværs over Rembrandtplein og ind på Indrapura for at spise traditionel, indonesisk ristaffel. Det var ingen skidt idé. Jeg vil gerne anbefale stedet og skal jeg være ærlig, synes jeg rigtig godt om, at der kun var små tyve skridt hjem, da vi endelig nåede til vejs ende og jeg ydermere havde indtaget den stærkeste Irish Coffee, jeg har fået i umindelige tider.

Trappen op til lejligheden var smal, stejl og talte otteogtredive trin. Ikke meget for nogen, men jeg skal ærligt indrømme, at det var rigeligt den aften.

Vi valgte et taffel, som var sådan midt imellem. Ikke det helt store og ikke det lille, men en mellemting med masser af småretter og fantastiske smagsoplevelser. Bordet var fyldt til randen med små fade og skåle toppet med velsmag. Hver især havde sine favoritter og det var morsomt at opleve, at det faktisk var lidt kønsbestemt. Måske tilfældigt, men i hvert fald pudsigt.

Nogle kunne spise desserter. Andre kunne drikke varmt velvære. Den slags flyder så dejligt i årerne, så jeg valgte det sidste og fik altså en Irish Coffee, som var overraskende stærk, velsmagende og helt igennem perfekt som afslutning på et skønt og rigeligt måltid.

Røde kinder og varme i maven. Indrapura blev en dejlig finale på en skøn ferie med dejligt selskab.

Indrapura • Rembrandtplein 42 • 1017 CV Amsterdam

Indrapura er for øvrigt i Michelin Guidens søgelys. De aspirerer. Det smager man.

Du vil sikkert også kunne lide