41

Glædelig jul til dig og dine

Mit hjem er omdannet til omdrejningspunkt for alle dem, jeg holder af. Vi mangler lige de sidste par stykker, men de er på vej over sundet, for at lande her lige over middag. Det er jo lige om et øjeblik.

Vi forfalder til afslapning omkring spisebordet, god mad, grin og gedigen julehygge og det er lige præcis sådan, jeg ønsker min jul skal være. Jeg vil så gerne være sammen. Mærke nærhed og sprede lys og kærlighed. Spise frisk frugt, knække nødder og blive smådårlig af for meget mad efterfulgt af sødt. Jeg skal nok nå det, kan jeg mærke. Det er bare så meget i orden med mig, som faldt helt sammen, da jeg landede herhjemme i går. Feriestarten var tiltrængt, kan jeg konstatere. Jeg nyder, at jeg ikke skal på arbejde før i det nye år. Lige nu skal jeg bare nyde. Det kan jeg snildt finde ud af.

Sidst på eftermiddagen, når huset dufter af and og andre gode sager, tager jeg mit varme tøj på og søger ind på Almen Kirkegården. Jeg skal ind forbi Alexander. Det bliver ikke rigtig jul, uden jeg er inde og tænde lys. Jeg fælder også en tåre. Det hører med til højtiderne en tid endnu. Måske resten af livet. Det går an, for det handler om at have elsket. Det tør jeg godt. Det er jeg taknemmelig for, at jeg tør. Nu vil jeg gå op og gøre det. Elske livet og elske alle de dejlige mennesker, som deler julen med mig og min familie. Vi er meget heldige mennesker.

Rigtig glædelig jul til dig og dine. Må den blive fyldt af alt det, du holder allermest af :-)

Du vil sikkert også kunne lide