13

Gennemsigtig eller hvordan seks, små ruder kan gøre en hel familie glad

Måske de fleste vil synes, at det er lidt tosset, men jeg glæder mig stadig hver eneste dag over, at jeg har fået nye hoveddøre. Det kan der være så mange årsager til, men en af dem er så ubetinget, at jeg endelig har fået en dør med almindelig vinduesglas i og dermed helt normalt dagslys indenfor.

Tidligere havde vi en hoveddør med akkurat lige så meget lysindfald, men ruden var matteret og GULLIGGUSTEN og derfor var også lyset af en underlig og ubestemmelig farve, som ikke gjorde noget godt for teinten. Man kunne snildt tages for en med influenza eller en ondsindet tropesygdom, når man var i gang med at montere gummistøvlen og indenfor i køkkenet blev man bare endnu mere trist, for der er glasdør mellem gang og køkken, så lyset, der landede herinde, var også gustent og trist.

Vi mangler stadig at pudse omkring de nye døre, men Kong Salomons miner blev heller ikke tømt på én dag, så jeg er fuld af fortrøstning og var jeg ikke, kunne jeg jo selv fatte den murerske.

Oskar elsker den nye dør her i hjørnet af længerne.

Egentlig er det bryggersindgangen, som er til gummistøvler, jord, beskidte jakker og grimme huer, men vi er aldrig rigtigt kommet i gang med at bruge den “fine” indgang oppe i Olines ende af huset, så det her er vist bare blevet hovedindgangen. Når man træder ind, træder man først ind i gangen og her fra er der direkte kig ind i køkkenet, hvor langbordet med bænken er placeret, så man fra bænksiden har kig til døren. Derfor er den nye dør så populær hos vores yndlingsfirbenede. Han sidder på bænken og holder øje. Hver dag. Med spidse ører og nysgerrige øjne følger han hver en bevægelse ude på gårdspladsen.

Alphalfa er hjemme igen, men overtaget af chefen. Jeg kører i Mercedes nu. Bedstefarbil. Blød hat og langsom parering. Gad vide, hvad jeg har gjort i et tidligere liv? Grrr…

Oskar kan se, når Oline kommer hjem fra skole. Hun iler indenfor og han kender rutinerne, så det er ikke hver dag, han gider hoppe ned fra bænken. Han ved, at der kun går et par minutter, før Oline sidder lige ved siden af og klapper og hilser på, som han elsker det.

Olines far er også travl. Han iler også. Han skal ind i vores lejlighed, hvor han er i fuld gang med at pakke. Når der ind imellem kommer nogen forbi, for at afhente deres ordre, sidder Oskar musestille på bænken og holder øje med hver en bevægelse de gør. Han er spændt som en fjeder, men mest fordi han vist synes, at det er fantastisk at have sådan et udsyn. Så er vi to.

Du vil sikkert også kunne lide