22

En uinteressant historie eller hvorfor jeg ligner en fuld allike

Jeg sagde det jo! Om et splitsekund er det fredag. Og weekenden venter lige om hjørnet, men først er der kontordag og det passer som fod i hose. Måske er det en løgn. Og så alligevel ikke…

I går, da butikkerne i centrum åbnede, skyndte jeg mig nemlig ned til Sahva.

Det der med fod i hose er nu sandt, for strømperne passer smukt, men fod i støvle er mere tvivlsomt og i hvert fald kræver det lidt tilvænning. Jeg har haft ondt i fødderne i en tid nu. Jeg var sikker på, at jeg fejlede et eller andet usædvanligt eller eksotisk, men så er jeg altså heller ikke mere interessant. Jeg har nedsunken forfod.

Hvor uinteressant, tænker du nok, men det er det altså slet ikke, hvis man er ejer af fødderne, for det er yderst smertefuldt og faktisk temmelig begrænsende. Jeg er ingen piveskid, så jeg går. Stædig som jeg er, traver jeg af sted på fødder, som smerter for hvert et skridt. Eller jeg gjorde, for nu har jeg fået foretaget en fodanalyse og herefter anvist et par indlæg, som er lagt i støvlen. Ingen stor kunst og hvorfor først nu, tænker du måske, men det er ganske enkelt fordi jeg slæber på en rygsæk fyldt med tvungen tilsidesættelse af Liselotte og en deraf manglende evne til at mærke mig selv.

Jeg er ikke god til at passe på mig. Jeg mærker mig ikke altid, fordi jeg er vant til, at jeg er nødt til at komme i anden række. Årsagen til den vej gennem livet ændrede sig for fem år siden, da vi mistede Alexander, men at vide med fornuften, at der er luft, tid og mulighed for at passe på mig og så evne at handle i den kontekst er to forskellige ting. Jeg har ikke lært det endnu og derfor har jeg gået rundt på fødder, der gjorde ondt.

Nu går jeg bare rundt på fødder, der slet ikke kan finde fodfæste, fordi de føles helt forkerte, når de ikke gør ondt. Jeg ligner en beruset, når jeg raver op gennem Kayerødsgade med usikre skridt. Jeg er ikke nem at stille tilfreds.

Nå jo! Det er jo fredag. Lad os holde en fest! :-)

Du vil sikkert også kunne lide