19

Strikkeduelig og klar om et øjeblik

Ovre på bordet står en stak strik klar. Det venter bare på, at jeg kommer forbi og snupper det med ind i stuens bedste hjørne, hvor jeg slår mig ned med varm te, en god film og strikkepindene. Det skal ikke vente længe. Om et øjeblik er vaskemaskinen færdig og jeg kan afslutte den aktivitet for i dag. Så må man gerne dovne. Behørigt.

Jeg strikker Clover. Nummer to. Den første er den grønne øverst. Nummer to er den lilla/rosa, som efterhånden kun mangler mindre end halvandet ærme. Den første er en størrelse 3 år. Nummer to er en 7/8 år. Jeg ved lige, hvem der skal have dem, hvis de altså gider, for den slags kan man aldrig vide med sikkerhed.

De er hyggelige at strikke og jeg er mindre træt af at strikke nummer to, end jeg frygtede. Det går faktisk forrygende og jeg er endda der, hvor jeg seriøst overvejer, om jeg ikke selv burde have en Clover.

Når alt det er fortalt, så lovede jeg vist også tidligere, at jeg ville dele, hvordan man opnår den fine effekt, som også Helga har valgt på manchetterne på hendes model. Det er en gammel og overraskende enkel teknik med en imponerende smuk effekt, så du skal ikke være bange for at kaste dig ud i den, hvis du kan strikke ret. Så kan du strikke den.

Du starter med at slå op med din første effektfarve (A). I mit tilfælde er det den mørke viol. Efter endt opslagning, strikker jeg en pind ret retur.

Nu er jeg klar til at starte effekten og tager min bundfarve (i dette tilfælde den lyserøde/lilla).

Pind 1: Jeg strikker en ret, løfter den næste maske over på højre pind med garnet liggende på bagsiden af arbejdet…  og fortsætter sådan skiftevis en ret med bundfarven, en maske løst af i effektfarven (A) indtil pinden er strikket. Afhængig af antallet af masker slutter du med enten en eller to masker ret i bundfarven.

Pind 2: På næste pind skal du gøre det samme – strikke ret over dine masker i bundfarven og løfte masken af, når det er effektfarven (A). Også denne gang skal du huske, at garnet løber på bagsiden af arbejdet – altså på modsatte side af tidligere, for nu vender den anden side jo udad/indad. De løse tråde skal nemlig skjules/ligge pænt på bagsiden af arbejdet.

Pind 3 og 4: Nu tager du den næste effektfarve (B) og strikker to pinde ret med den.

Pind 5: To ret med bundfarven (du skal nu forskyde de små “knopper” en maske, så derfor starter du med to ret), løfter den næste maske over på højre pind med garnet liggende på bagsiden af arbejdet…  og fortsætter sådan skiftevis en ret med bundfarven, en maske løst af i effektfarven (B) indtil pinden er strikket. Afhængig af antallet af masker slutter du med enten en eller to masker ret i bundfarven.

Pind 6: På næste pind skal du gøre det samme – strikke ret over dine masker i bundfarven og løfte masken af, når det er effektfarven (B). Også denne gang skal du huske, at garnet løber på bagsiden af arbejdet.

Pind 7 og 8: Nu tager du den næste effektfarve (C) og strikker to pinde ret med den.

Disse otte pinde udgør mønstret, så god fornøjelse med at forsøge dig med en af de helt sjove og meget nemme effekter man kan opnå med kun ret :-)

PS – Jeg yder ikke yderligere strikkehjælp. Hvis du ikke kan få det til at lykkes med denne beskrivelse er det helt sikkert fordi, at jeg er stinkende ringe til at forklare og så er det sådan. Jeg gør det af et godt hjerte og deler gerne, så jeg håber, at du lykkes med det. Jeg krydser i hvert fald fingre, skal du vide ;-)

 

Du vil sikkert også kunne lide