24

Lørdagshjørnet

Egentlig var der så meget, jeg gerne ville. Kræfterne rækker bare ikke, så jeg har kapituleret og hygger igennem i stedet for.

Udelivet trækker ikke voldsomt, for der er gråt og koldt derude. Indenfor er der til gengæld lyst nok og rart at være. En kop te, et strikketøj og lidt podcast afløst af diverse, forsømte småudsendelser nydt fra iPad udgør kulissen for en lørdag, hvor jeg mærker, at jeg stadig har brug for langsomt at generere kræfter til ugen, der kommer. Jeg er nok ikke helt frisk endnu, men jeg er voldsomt frisk alligevel, hvis du spørger mig. Jeg vil være frisk. Jeg bager og handler og vasker og tørrer tøj. Jeg støvsuger, stabler og så falder jeg sammen i sofaen her på mit værelse.

Jeg krøller mig sammen i hjørnet og jeg nyder, at de unge mennesker er ude af huset, men vender hjem senere, for at spise, grine og fylde, som de plejer.

Teen placerer jeg strategisk lige bag mig. Jeg skubber lidt til en kasse og får sagtens plads til kruset. Det er den sidste ingefær-/citronte, så jeg nyder den lidt ekstra. Siden må jeg på jagt efter nye forsyninger. Måske er jeg heldig, at helsekosten lige overfor kontoret har den på hylderne. Det kan tjekkes mandag. Indtil da er der jo, hvis jeg skal være ærlig, så rigeligt på lager, at jeg slet ikke kommer til at mangle.

Kenneth har været på torvet. Vi skal have fisk og masser af frisk grønt. Jeg glæder mig. Vi er i gang med at underminere vores ungarske svigersøns selvbillede, for han lever med en forestilling om, at han ikke kan lide fisk, men hver eneste gang vi serverer, må han konstatere at lige præcis denne fisk, kan han godt lide.

Vi udvider hans smagshorisont. Vi elsker fisk og skaldyr. Det dur bare ikke at være havforskrækket i denne familie, så vi gør vores allerbedste for at slå hans selvbillede i stykker, selvom den slags vist egentlig er strengt forbudt. Det ser foreløbig ud til, at vi har succes med foretagendet.

Lørdag er altså masser af ingenting og alligevel en hel masse. Jeg kan lide den. Den falder, hvor den var tiltrængt. Jeg håber, at du har det på samme måde :-)

Du vil sikkert også kunne lide