16

Livsnyderi på kanten af Vesterhavet

Lørdag var et skønt miks af forretning og fornøjelse. Vi sluttede dagen i Lønstrup, hvor vejret var gråt og temmelig ubestemmeligt, men ikke desto mindre rigtig dejligt. Luften er anderledes frisk ved havet. Det nød vi, mens vi slentrede op gennem byen.

Vi endte for enden af verden. Næsten. Lige der, hvor Vesterhavet begynder og Lønstrup ender. Der ligger Villa Vest; vores slutdestination.

Vi har glædet os længe til gensynet, så det var rigtig dejligt at være tilbage og vi fik en skøn modtagelse. Man føler sig altid meget velkommen på Villa Vest og lørdag var ingen undtagelse.

Fordi vi var et stort selskab, blev vi placeret oppe i slyngelstuen lidt afsides. Det smarte i den beslutning, kunne de sikkert bekræfte hinanden i mere end én gang i løbet af aftenen, for det går sjældent stille for sig, når vi er ude i godt selskab. Det var vi i lørdags og faktisk fungerede det rigtig godt, at vi blev placeret for os selv. Det gav en helt anden frihed til at snakke på tværs af bordet, fordi vi ikke skulle tage hensyn til nabobordene og deres ret til madro.

Vi indledte aftenen med manér og fik champagne og snacks, som i dén grad forkæler smagsløgene og allerede her kan man roligt læne sig tilbage og bare begynde at nyde. Det fortsætter. Den ene fantastiske smagsoplevelse efter den anden defilerer forbi, mens man selv bare skal sørge for at nyde mad,vin og selskabet, så det gjorde vi.

Årvågne tjenere sørgede konstant for, at vi intet manglede og som altid, er betjeningen professionel og utrolig dygtig til med det samme at fornemme, hvordan gæsterne får den bedste oplevelse. Hos os var stemningen løssluppen og det fangede de søde, unge piger snart og de kunne sagtens bidrage. Det syntes vi var herligt.

Madoplevelserne kan være svære at beskrive, så de kommer til deres ret. Anretningerne er smukke. De er eventyr i sig selv. De forskellige retter præsenteres med perfektion og omhu, men selve smagsoplevelserne er af en anden verden. Det er den ene sanseeksplosion efter den anden og man tror hele tiden, at man har nået bjergets tinde. Her fra det gå nedad igen, men på ingen måde. Hver eneste, af de syv retter vi smagte, var en stor oplevelse.

Jeg blev på vejen hjem spurgt, hvad min yndling var. Jeg kunne ikke svare, for jeg var ubetinget helt og aldeles vild med hver eneste af retterne, men ved tommelskruer og trusler om at volde min familie ondt, tror jeg, at jeg ville vælge helleflynderen med de friske asparges og de friterede kapers. Fulden til perfektion, siger jeg bare.

Desserten var rabarber. Ikke alene er anretningen smuk, men smagsoplevelsen var helt unik. Sådan var det med hver eneste ret (nej, jeg har ikke billeder af dem alle, for der var også ostene og Vanille Panna Cotta med lakrids og…).

Kim guidede os gennem hele aftenen med charme, selvtillid og lækkert hår og vi havde stor fornøjelse af hans talent for at underholde. Han er den perfekte vært og han forstår at hygge om sine gæster på en måde, så det føles lige tilpas og så skader det ikke, at han kunne returnere, når vi ind imellem blev temmelig løsslupne.

Michael serverede selv desserten og det gav os lejlighed til at takke for endnu en overdådigt, fantastisk og talentfuldt komponeret madoplevelse. Hvor er han dog dygtig.

Jeg ved godt, at det ikke er alle, som kan eller vil betale prisen for en oplevelse, som den ovenfor. Den er ikke billig. Vi er ikke velhavende, men vi sparer gerne op. Vi synes, at oplevelsen er alle pengene værd. Vores gæster fik også den oplevelse, vi havde håbet på at give dem. Det er dejligt, synes vi.

Det er en ganske særlig oplevelse at komme på Restaurant Villa Vest. Tusinde tak for den, siger vi.

Du vil sikkert også kunne lide