47

Grey is the color of my eyes

I dag venter jeg en gæst, som jeg glæder mig til at se. Vi har ikke set hinanden i mere end et år. Der er sket så meget, at vi vist begge er lidt forpustede, men nu er der lejlighed til en opsamling og jeg kan slet ikke vente.

Inden hun kom, skulle der lige en hurtig oprydning til. Hun er heldigvis et menneske, som er til stede i nu’et og derfor også immun overfor rod, nullermænd og alt det andet, der kunne falde andre for brystet. Jeg brugte dog ikke mere tid, end der var en rest til fotografering af min nyeste trøje til samlingen. En dejlig, grå sag i hør/bomuld fra Kenneth.

Jeg er vild med snittet. Jeg har selv modificeret en smule. Færre raglanudtagninger og ingen indtagninger i resten af strikken, som er strikket oppefra og ned med praktisk mulighed for hele tiden at prøve og evt. tilpasse. Jeg har desuden lavet en vrangpind som afslutning på ribben. Jeg kan så godt lide en vid halsudskæring. Det har denne. Den glider gerne ned ad skulderen, men det er da bare sådan en sommerstrik skal være. Bare ben, sort og luftigt skørt og denne grå smuksak og jeg er sommerklar.

Fakta:

Design: Billowing af Cecily Glowik MacDonald

Garn:  To tråde Italiensk Hør/Bomuld fra Garnudsalg.dk i farven Grå Kit.

Pind:  3 & 4½ – KnitPro hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 292 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Yndlingsfarve og fed model med basis for gentagelse. Jeg er faktisk meget tilfreds og glad for, at jeg fik en hurtig sejr på strikkefronten :-)

Du vil sikkert også kunne lide

47 kommentarer

 • Avatar
  Svar
  mette winther
  28. marts 2017 at 22:31

  Smuk sommerbluse, som jeg er faldet for, som jeg kan forstå du også er. Jeg har købt Havey Cotton i en smuk koks grå farve, så nu håber jeg, at jeg kan lave den ligeså smuk som din.
  Jeg har købt opskriften via dit link og kommer nu i tvivl om størrelserne. Har det ikke helt godt med der ikke står s, m, l osv. Hvilken størrelse har du brugt og hvad bruger du normalt/passer det til.
  Tak for en fin side iøvrigt ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   29. marts 2017 at 09:17

   Hej Mette. Som du kan se, er det fem år siden, jeg strikkede blusen, så jeg husker ikke længere hvilken størrelse, jeg strikkede, men der er vel angivet mål i opskriften, så du kan vælge den rigtige :-)

 • Avatar
  Svar
  Tordis Zachariasen
  14. april 2015 at 11:03

  Hey :) Hvordan kan man få opskriften på denne fine bluse?

 • Avatar
  Svar
  Christina
  5. januar 2015 at 18:07

  Er fuldstændig forelsket i denne skønne bluse men opskrift på engelsk hmm tror ikke at jeg tør kaste mig ud i det er mere til at hækle ???? kan bare ikke få den ud af mit hoved hvor svær er opskriften kan en nybegynder strikke den ? Er modellem kropsnær eller løs ?

 • Avatar
  Svar
  Karen Hald Pedersen
  1. august 2012 at 14:22

  Hej Liselotte, vil jeg kunne strikke den grå bluse i angoraen fra garnudsalg, og bruge den til en festlig lejlighed.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   1. august 2012 at 17:08

   Det ved jeg sørme ikke, Karen, men det vil jeg tro, at du kan. Du skal i givet fald ramme strikkefastheden og jeg vil mene, at angoraen måske er en en anelse for tynd, men så kan du måske selv justere lidt :-)

 • Avatar
  Svar
  kirsten fra Præstø
  25. juni 2012 at 20:47

  Hvor er den smuk, din grå drøm. Jeg elsker også gråt og kunne kopiere den lige med det samme, hvis ikke det var fordi jeg stort set ikke har flere ledige strikkepinde.

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   26. juni 2012 at 11:21

   De ender jo med at blive ledige igen, dine strikkepinde, Kirsten. Så ved du, hvad du må strikke :-)

 • Avatar
  Svar
  Lene
  8. juni 2012 at 20:57

  Tak jeg løber ikke den risiko. Jeg gør som dig.   

 • Avatar
  Svar
  lene
  8. juni 2012 at 09:03

  Hej 

  Hvor er den flot, jeg er nød til at lave en også. Men kan du sig mig om den kan laves i  Recycle Cotton Indigo Tweed ? Det garn lyder bare så spændene.
  Lene 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   8. juni 2012 at 09:07

   Den strikkes på pind 3.75 og 4.5, så det er jo ikke oplagt med bomulden i den tykkelse, Lene. Man kan altid omregne og lave sin egen udgave, fordi grundmønstret er så godt, men det kræver nok, at man er erfaren strikker :-)

 • Avatar
  Svar
  Britta
  8. juni 2012 at 01:49

  Så hoppede opskriften lige hjem på min pc ;-) Den er jo i min størrelse også! Det er dælme ikke tit jeg finder en model jeg både kan lide og passe.
  Nu venter jeg så bare på at de kære husbond får noget Blackhill uld/bomuld hjem jeg kan bruge ;-) 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   8. juni 2012 at 09:05

   Sådan, Britta – men har du set hans nye uld/silke? Det ville altså også være rigtig flot :-)

 • Avatar
  Svar
  Mette
  7. juni 2012 at 09:25

  Hvor er den sød… det ligner noget selv jeg ville kunne finde ud af :)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. juni 2012 at 16:59

   Det KAN du sagtens, Mette :-)

 • Avatar
  Svar
  Dorit
  6. juni 2012 at 21:24

  Utrolig smuk – og så enkel at jeg kunne måske få mod at prøve

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   7. juni 2012 at 08:43

   Den er meget enkel og nem at strikke :-)

 • Avatar
  Svar
  Jette/Snullemor
  6. juni 2012 at 18:20

  Wauw – den kan jeg li’ – meget!

 • Avatar
  Svar
  Trine Kraak
  6. juni 2012 at 18:16

  Synes godt om! :-)
   

 • Avatar
  Svar
  Jenny
  6. juni 2012 at 17:57

  Ååhhhh….hvad fin den blev!! Ja, det kunne absolut være næste projekt! Enig med Tante T´s forslag: At hvis der nu kommer 8 dage i en uge og du får tid til at oversætte opskriften og tilføje dine egne ændringer, så er det et fantastisk forslag! ;-) Jeg ville med glæde købe opskriften af dig for at blive fri for den engelske. Meen vil man have…så må man bruge hjernen. ;-)

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. juni 2012 at 18:11

   Det er ikke nogen kompliceret opskrift, så jeg tror, at de fleste vil kunne strikke efter den, hvis de giver det en chance :-)

 • Avatar
  Svar
  Fríða
  6. juni 2012 at 17:45

  lækker model, der også ser totalt bekvem og anvendelig ud. som så ofte för har du fået en rigtig god idé som vi andre kan bygge videre på.
  kh.fra Island
  Frida

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. juni 2012 at 18:10

   Jeg er meget glad for den, Frida :-)

 • Avatar
  Svar
  et cetera
  6. juni 2012 at 17:44

  Tusind tak for at låne mig ører og et par af dine kloge og velafbalancerede analyser, Liselotte. Du skyder altid med skarpt, når du skyder … og så rammer du plet. Jeg har virkelig fået pudset brillerne og bragt et par ting i vater. Som du sagde, så hjælper det gang imellem, at se tingene fra en lidt anden vinkel – og det gjaldt i sandhed andet og mere end at indtage en anden plads end den vanlige ved dit gæstfrie langbord :-D

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. juni 2012 at 18:10

   Jeg hyggede mig stort, så jeg synes bare, at vi skal enes om, at det her tåler gentagelse og med rotation omkring langbordet, som helt sikkert er sundt for os begge :-)

 • Avatar
  Svar
  Tante T
  6. juni 2012 at 17:22

  Du kunne oversætte til dansk, med indbyggede “Liselotte-ændringer”, og sætte opskriften til salg på Garnudsalg. 

  Altså engang når der er 8 dage i en uge, eller mere end 24 timer i døgnet, ikke… 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. juni 2012 at 18:09

   Jeg kunne måske en skønne dag… lave min egen opskrift, men du har ret; tiden til det for pokker…

 • Avatar
  Svar
  Tante T
  6. juni 2012 at 17:17

  Hvor er den flot ;) Enig, gråt er denne sommers sort :)
  Er vild med den åbne halsudskæring, for man kan jo altid kaste et tørklæde om halsen, hvis det er køligt…

  Gid jeg lige kunne kreere en sådan grå skønhed, – min skulle være en anelse længere, så den dækker rø…, nej numsen :) Gid…   

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  6. juni 2012 at 17:09

  Jeg er virkelig svært tilfreds med den og jeg er allerede næsten færdig med en sort i samme model, men denne gang med trekvarte ærmer. Jeg mangler kun et enkelt ærme, så det er også et dejligt, hurtigt strikketøj :-)

  Den er ikke sport svær at strikke. Om opskriften passer til angoragarnet? Ikke umiddelbart, men jeg tror nu alligevel, at du har fat i en fed ide der, Karen. Jeg er sikker på, at den sagtens kan strikkes i det, men med et løst og let udtryk, når den så er færdig. Det kunne blive rigtig fedt :-)

 • Avatar
  Svar
  Sole
  6. juni 2012 at 17:03

  Ja, den blev da mindst ligeså god, som den tegnede i sidste uge. DEN skal absolut på pindene til min grå og måske også sorte hør-bomuld og så med en ekstra bred rib i halsen. Jeg glæder mig allerede….

 • Avatar
  Svar
  Irene
  6. juni 2012 at 16:44

  Totalt fed model Liselotte! Klassisk og tidløs og ser også ud til at være behagelig at have på. Den kunne man godt have i alle farver:-)l 

 • Avatar
  Svar
  hej
  6. juni 2012 at 16:31

  hej
   en total fed trøje er da solgt…. og tænke med det sammen den må jeg lave men pis engelsk…. måske jeg forsøger mig aligevel det kan da ikke være så svært når man kan strikke…. eller hvad?

   vi må da se den på, for den er godt nok total lækker…. måske mit dankort skulle en tur rundt om garnudsalgets lager… have en god dag.    

 • Avatar
  Svar
  Karen Hald Pedersen
  6. juni 2012 at 15:51

  Hej Liselotte, den skønne bluse du har strikket i grå, passer den også til jeres angoragarn, er meget nysgerrig, jeg kunne nemlig godt tænke mig at strikke den.

  Mvh. Karen 

 • Avatar
  Svar
  Birgitte
  6. juni 2012 at 15:46

  Hvor er den blevet flot! Så vidt jeg kan se er det din tilføjelse med en rille lige efter/før ribkanten. Det er det, der gør hele forskellen, synes jeg. Super fin!

 • Avatar
  Svar
  GitteSP
  6. juni 2012 at 15:40

  Hvor er den fin ….. lækker nærmest ;-) Jeg tøt ikke kaste mig ud i noget ikke-dansk strik-vejledning – trods min titel som håndarbrjdslærer!!! Må kigge mig omkring for at finde noget tilsvarende på modersmålet!

  God fornøjelse med dagens vistit – og tak fordi du skriver som du gør – en daglig fornøjelse. 

 • Avatar
  Svar
  yt
  6. juni 2012 at 15:30

  Super fin og enkel sommer bluse.
  Skøn ser den ud ;)

  Godt du har fundet din strikke lyst igen.

  Yt

 • Avatar
  Svar
  Gitte
  6. juni 2012 at 14:10

  Smuk og enkelt, lige som en sommerbluse skal være. Tænker at det også godt kunne gå hen og blive en skøn vinterbluse, hvis man havde en stram langærmet t-shirt inden under.

 • Avatar
  Svar
  Susanne
  6. juni 2012 at 13:21

  Wow hvor er det lige dig…..og mig….

  Hvor er det surt at jeg fatter hat.. af de engelske opskrifter…har forsøgt…måske kommer din opskrift ud og ligge på netttet… please vil eje.

  super dag fra solrige hvidovre

  Susanne

 • Avatar
  Svar
  Katja
  6. juni 2012 at 13:18

  Tak for at dele denne smukke bluse! Jeg er helt vild med den, og kunne også godt finde på at gi’ mig i kast med en. Dejlig sommerstrik!

 • Avatar
  Svar
  Balles Bazaar
  6. juni 2012 at 13:13

  Hvor er den bare blevet god. Design og facon passer perfekt til garnet. Nu ved jeg hvad jeg skal lave af min portion hør/bomuld – i grå selvfølgelig!
  Rigtig god dag.  

 • Avatar
  Svar
  Lotte
  6. juni 2012 at 12:33

  Hvor er den bare lækker!! Kan faktisk meget bedre lide din model end den oprindelige … kunne også godt forestille mig den med lange eller 3/4 ærmer strikket på store pinde, så der kom en masse “huller” i og så i en lys, lys babyblå til hvide shorts eller måske en koralfarvet? Gid jeg havde dit talent for bare at tilpasse og prøve. Det beundrer jeg meget!

 • Avatar
  Svar
  jeanette hegaard
  6. juni 2012 at 12:22

  Ultra lækker!

 • Avatar
  Svar
  hellefravejgaard
  6. juni 2012 at 11:33

  smuk og enkel :0) mon min mor vil strikke den til mig? spørger lige……
   

 • Avatar
  Svar
  Sidse
  6. juni 2012 at 11:16

  Den er jeg meget mere til end “smutters” som jeg desværre kom til at google. D o n´t do it.. det var så absolut en fejl at komme til det. Jeg måtte sunde mig, men gad vide om jeg mangler et censur filter på min pc. Måske et ADULT pas?

  Men din smukke sag er bare lækker! 

  • Liselotte
   Svar
   Liselotte
   6. juni 2012 at 17:08

   Jeg er virkelig svært tilfreds med den og jeg er allerede næsten færdig med en sort i samme model, men denne gang med trekvarte ærmer. Jeg mangler kun et enkelt ærme, så det er også et dejligt, hurtigt strikketøj :-)

   Den er ikke sport svær at strikke. Om opskriften passer til angoragarnet? Ikke umiddelbart, men jeg tror nu alligevel, at du har fat i en fed ide der, Karen. Jeg er sikker på, at den sagtens kan strikkes i det, men med et løst og let udtryk, når den så er færdig. Det kunne blive rigtig fedt :-)

    

 • Avatar
  Svar
  Erika
  6. juni 2012 at 11:09

  Den der model ville også fungere perfekt for mig over et par shorts i modellen afklippede jeans. 

  Vi mangler sådan set bare, at varmen viser sig, så er jeg klar. :-D

 • Byd gerne ind