22

Lidt af det sådan en lørdag kan indeholde

Lørdag er så mange ting. Lørdag er blandt andet at kigge ud af hoveddøren og få øje på Kenneths tomme papkasser oppe ad vejen. At opdage, at det er begyndt at blæse og alting derfor flytter sig, hvis det får en chance. Lørdag er at trække i gummistøvler, vinterjakke og hue og finde hobbykniven frem, fange og eliminere kasser og bande højlydt, fordi det er så forbandet koldt derude og chefen selv er kørt i andet ærinde, så der kun er én til det sure. Mig.

Bagefter er lørdag varm kaffe og friske lys, hvor de mangler. Lørdag er strik og radio.

Lørdagssysler

Grønt er godt for øjnene, så der er en lille skov på mit bord i køkkenet, hvor jeg er havnet i dag. Sædvanligvis sidder jeg nede på egen pind, men når der er lagt op til skolearbejde for Olines vedkommende, synes både hun og jeg, at det er hyggeligt, at vi sidder samlet ved bordet i køkkenet. Jeg er klar, som du ser. Oline er ikke. Hun sov, da jeg var derinde for en times tid siden. Ungdommen har imponerende solide sovehjerter. Jeg er ind imellem misundelig.

lordag 005

lordag 009

Jeg strikker lidt. Jeg skriver noter undervejs, for ellers glemmer jeg. Jeg taler også i telefon. Kenneth ringer. Vi laver aftaler og arrangerer. Jeg sender også en sms eller ti. Jeg øver mig. Jeg er så langsom.

lordag 017

lordag 019

Jeg har min yndling på. Min absolutte yndling. Jeg er forelsket i grå og striber, men jeg er faktisk også meget vild med kombinationen af en tråd Blackhill Højlandsuld og en tråd Blackhill Kid Mohair Silk. Det er det lækreste, jeg kan forestille mig og jeg bliver varm på en ualmindelig behagelig måde, når jeg bærer de trøjer, der er strikket i den kombination. Jeg valgte samme garn til Trekanterne, som er blevet akkurat lige så lækker.

Om lidt er huset fuld af liv. Jeg gør klar. Det skal blive godt og hyggeligt.

Du vil sikkert også kunne lide