11

Har du set, at solen skinner? Det har jeg!

Lørdag er det dovneste af det dovne. Lørdag er at sove længe. Lørdag er kaffe på sengen og varm dyne, mens solen sniger sig ind ad vinduet. Lørdag er vaskemaskineopstart og mere kaffe på kanten af et køkkenbord, der trænger grumt til en oprydning. Lørdag er at have tid til at være langsom og grundig eller hurtig og overfladisk afhængig af, hvad man gider. Lørdag er tulipaner, som snart trænger til en udskiftning.

Tulipaner i hobetal

Lørdag er at nyde, at Aalborg er indhyllet i lav vintersol, som gør lys og glæde helt derind i sjælen, hvor jeg trænger. Lørdag er, at jeg skal strikke, men overvældes af mulighederne. Lørdag er et lille visit ind til naboen, hvor farver, kvaliteter og mængder overmander mig og slår mig til jorden. Jeg rejser mig velvidende, at jeg pludselig ved. Klarsyn følger efter rådvildhed, så jeg trækker mig roligt ud af fristelserne og venter.

I stedet starter jeg for anden gang vaskemaskinen.

Tulipan

Jeg overvejer, om jeg – stik imod mine principper – skal forsøge at vække Oline. Jeg er usikker på, om jeg har aftalt med hende, at hun skal vækkes, inden formiddag bliver til eftermiddag. Ingenting haster. Vi var ude at vifte forsigtigt med ørerne i går. Vi tog ud at handle, havnede i andet end butikker med levnedsmidler og har vist allerede brugt denne måneds sjove budgetter. Måske jeg bare skal banke på og fortælle hende, at det er kyndelmisse?

Kyndelmisse betyder, at vi er halvvejs gennem vinteren. Solen skinner. Om nogle måneder står alt på spring. Den tid kan hurtigt gå. Det er viden, der bør deles, synes jeg.

Rigtig god lørdag til dig :-)

 

Du vil sikkert også kunne lide