38

Relief, en hverdagssmukkert

Nogen gange overrasker jeg mig selv. Det er positivt, for ellers var det næsten ude med mig. Jeg er ikke for god til at holde kadencen, når vi snakker strik. Jeg er ikke nørdet med andet end mit værktøj og det er uanset, om det er mit tegnegrej, mine strikkepinde eller mit piskeris. Værktøj skal være i orden, men det der med at fordybe mig meditativt i at strikke et megahalstørklæde i vævestrik, uldplaider større end barnevognstørrelse eller indlede et langtidsforhold med en pind 2½ og en flerfarvet sweater; det er altså bare ikke mig. Jeg er alt for utålmodig. Alt for resultatorienteret. Alt for nem at aflede.

Af alle de ovenstående grunde, burde Relief aldrig nogensinde have set dagens lys. Langsommelig, sat på pause og ind imellem glemt har den levet et underligt, langsomt liv i min strikkekurv. I virkeligheden havde den massivt potentiale for at ende der, hvor mange af mine andre projekter havner, når jeg mister pusten, sætter dem på pause, fordi jeg lader mig aflede og derfor starter noget andet; nemlig i skraldespanden, men det gjorde den ikke. Den blev færdig. Den er en succes. En hverdagssmukkert, så det basker!

Relief

Fakta:

ModelRelief af Marianne Isager fra bogen Strik a la carte 1.

Garn:  En tråd Blackhill Højlandsuld i Rullesten og to tråde Blackhill Alpaca i to grå nuancer. En tråd af hver – altså tre tråde holdt sammen.

Pind:  4 – Addi Click, fordi spidsen er blød og rund og velegnet til mange tråde.

Garnforbrug: I alt 473 gram omtrentligt fordelt på cirka 300 gram højlandsuld og cirka 200 gram på alpacaen, hvis jeg skal gætte kvalificeret.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Hvor er jeg glad for, at jeg holdt ud.

Du vil sikkert også kunne lide