25

Det gode liv

Lørdagshygge er at have tiden til morgenhår og strikketøj. Lørdagshygge er at sidde ved bordet i køkkenet og lade tiden gå, mens strik breder sig over det meste af pladsen, jeg har til rådighed og en god lydbog underholder i baggrunden.

Lørdag er også at vække Oline efter klokken har passeret middag. Det er specielt at få lov til at vække og få et smil og en snak til gengæld. At sidde på sengekanten og dele verden, det er noget, jeg er så utrolig taknemmelig over at have muligheden for at gøre.

Lørdagshygge

Lørdag er også Kenneth, der intensiverer jagten på nyt tv. Det er snak om tommer, internetadgang og jeg skal komme efter dig og jeg bliver sådan helt træt i kinderne af at smile og lade som om det interesserer mig for alvor. Da Oline træder nybadet ind af døren drager jeg et lettelsens suk og beder dem om at enes. Så kører Kenneth. Vi har bud med, for vi ønsker gaver og blomster. Vi er tossede.

Lørdagshyggespredning

Jeg brygger dagens tredje kop kaffe. Det sker sjældent. Jeg holder mig som regel til to. En om morgenen og en, når jeg kommer træt og slatten hjem fra job. I dag rækker det altså ikke, så jeg skruer op for koffeinindtaget og giver den gas med nummer tre, mens jeg lytter til Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt. Jeg griner godt, for den er humørfyldt og oplæseren, Paul Becker, er slet ikke så dum til den tjans. Måske er jeg ved at komme overens med at lytte.

Oskar ligger på køkkenbænken og snorker. Oline spiser knækbrød. Jeg strikker graner. Det er i grunden så godt, det liv :-)

Du vil sikkert også kunne lide