30

Fredag i strikkens tegn

Jeg var medhjælper inde ved Garnudsalg hele dagen i går. Jeg fik lov til at ekspedere, hjælpe lidt med garn og opskrifter og så hyggede jeg mig bare voldsomt med at være med, der hvor tingene sker om fredagen. Jeg har længe været misundelig på de fredage. Nu fik jeg chancen, så feriedagen blev brugt på lageret og jeg havde det drønsjovt, men det var også hårdt for en utrænet. Arbejdsdage af den slags kan mærkes efterfølgende, når man ikke er det mindste vant til at stå. Jeg er simpelthen så sølle efter sådan en dag. Jeg har ondt i fødderne og jeg har ondt i ryggen og jeg har ondt, ondt og ondt. Faktisk har jeg frygtelig ondt af mig selv og er sikkert temmelig belastende at høre på.

Så er det godt, at der er andet at bruge tiden på en ynk. I går endte eftermiddagen ved spisebordet med godt selskab, varm te og nye strikkebøger. To af dem er nyudgivelser og en enkelt er bare sådan en, jeg længe gerne har villet have fingrene i.

Strikkebøger

I Snedronningen af Marianne Isager er Grantræet og jeg var i grunden lidt spændt på at se, hvor tæt jeg var endt på originalen, da jeg for år tilbage lod mig inspirere til en voksen udgave. Uden adgang til opskriften digtede jeg. Det gik faktisk rigtig godt og jeg fik et skønt resultat, som er brugt flittigt.

Nu tror jeg, at jeg er moden til at gentage og strikke en børneponcho, men igen bliver det vist med modifikationer, for jeg kan altså rigtig godt lide min egen farverige kant. Der er også de andre små strikmodeller og flere er overbevisende smukke.

Nordiske Masker 2 af Lone Gissel & Tine Rousing er jeg ikke helt overbevist vild med. Det er vist stylingen. Det er også underligt farveløse, triste billeder, som ikke giver mig umiddelbar lyst til at kaste mig over strikkepindene, men bogen har bestemt sin andel af smukke strikmodeller og derfor er det ærgerligt, at den efterlader mig sådan lidt småtrist og med lyst til at sige “så smil dog for satan” ;-)

Strik med stumper af Annette Danielsen glædede jeg mig vældig til. Jeg havde regnet med, at der var en blanding af stort og småt. Små tørklæder, sjove huer og kort og langt strik. Det er jo strik med stumper. Stumper er oplagte til småprojekter. Det er der ikke i bogen. Der er seks trøjer. Jeg kan lide et par stykker af dem. Min største anke er, at trøjerne ser ud til at være så snævre i ærmegabet, at jeg ikke ville turde give mig i kast  med dem, fordi jeg er overbevist om, at de sidder og generer i armhulen. Måske gør de ikke, for Annette plejer at være dreven strikdesigner, men altså… det bliver ikke mig, der er den første til at udfordre ærmegabene :-)

Jeg lyder som et surt, indebrændt og frustreret fruentimmer, men jeg ville sådan ønske, at opskrifterne blev solgt enkeltvis til download, så jeg kunne håndplukke de modeller, jeg er vild med. Gad vide om det bare er mig?

Du vil sikkert også kunne lide