13

En tirsdagsskævert

Tirsdag er blevet min lille-fredag. Tirsdag er dagen før dagen, hvor jeg bestemmer. Dagen før onsdag, som for det meste har det indhold, jeg beslutter, den skal have.

Det var en begavet og menneskeklog chef, som i tidernes morgen insisterede på, at jeg skulle holde min ugentlige fridag onsdag og ikke fredag eller mandag, som jeg foreslog. “Du kan få det, lige som du vil have det, hvis du bare først prøver min idé af”, sagde hun og hun havde set noget, jeg ikke selv havde set.

At have fri midt på ugen er en gave til os, som har det med at overlæsse og overgøre. To arbejdsdage i træk er hvad jeg oplever. Herefter har jeg fri. I hvert fald fri til selv at bestemme, hvor fri jeg vil have. Det er skønt og jeg nyder, at min arbejdsuge er sådan skruet sammen.

Jeg holder sjældent helt fri om onsdagen. Jeg arbejder ofte med grafik/illustrationer den dag, men det er næsten som at lege, så jeg betragter det ikke rigtigt som arbejde. Nærmest som mit fri-rum, hvor jeg kan spjætte som det passer mig. Jeg gør måske også lidt rent. Og vasker tøj. Måske strikker jeg og ser film eller jeg mødes med veninder og husker, at der ikke findes meget, der kan slå sådan en veninde-eftermiddag i sofaen. Jeg elsker mine onsdage.

I dag er det tirsdag. Dagen før dagen. Det er den dag, hvor jeg satte mig til rette på vores nye kontor og endnu en gang insisterede på, at vi stadig sidder skævt på trods af dyre håndværkere og et solidt læs flydebeton. Også i dag mente Lone, at jeg bare ikke kan finde ud af at sidde lige. Altså indtil hun spurgte mig, hvorfor min skærm stod så skævt.

Så tog jeg håndværkernes vaterpas. Det skulle jeg aldrig have gjort, for nu skal vi tømme kontoret igen. Helt. Det er hamrende skævt. Mit indre kompas fejler desværre ingenting.

I dag er tirsdag og hjemme ventede skønne små pakker. Og varm kaffe…

SlideSideways

SlideSideways

Kaffe med mælkeskum

Kender du Slide Sideways? De frister. Jeg elsker deres sans for farver og naive grafiske udtryk. Nu er jeg rig. Og lidt fattigere. Mest rig :-)

Du vil sikkert også kunne lide