21

Strik fra en svunden tid

Jeg elsker moden fra 30’erne – 50’erne. Sådan har det altid været. Jeg husker endnu den polkaprikkede, blå kjole, jeg fik mor til at sy som fjortenårig, fordi jeg havde set en film, hvor hovedpersonen var iført en smuk, prikket kjole med sving. Jeg var forelsket og mor var ikke bleg for at finde symaskinen frem og gå i gang.

Jeg elskede den kjole. Jeg brugte den ofte og skiftede lidt mellem den og mit halvtredserinspirerede skørt sammen med de små, tætsiddende skjorter, som også var fra mors hånd. Jeg følte mig smuk og meget feminin.

Indtil nu har jeg måttet nøjes med de få, gamle strikkeopskrifter, jeg har arvet efter mor. De er skønne, men få. Nu er der kommet andre boller på suppen…

Glamourstrik af Madeline Weston og Rita Taylor beskæftiger sig med præcis den tids strik. Oh, de herligheder, siger jeg bare! Den er fyldt til bristepunktet med smukke modeller fra en svunden tid og jeg elsker dem stort set allesammen.

Glamourstrik

Bogen er en endeløs række af strikmodeller fra 30’erne og godt ind i 50’erne, så den falder lige ned i min aldrig svigtende kærlighed til de årtiers mode. Den falder helt i tråd med min forelskelse i al strikken i Land Girls og min grønne cardigan, som så fint passer ind i det tidsbillede ligesom min forelskelse i Lene Holme Samsøes LEISE nok ikke er helt tilfældig.

Bette Bette

Bette er et godt eksempel på en af de mange, smukke strikbluser, du kan finde i bogen, men du skal altså være vild med den type strik, for det er en sjældenhed, nemlig en strikkebog dedikeret alene til disse årtier og derfor er der ikke andet at finde, men kun en meget fin samling modeller fra dengang mor var dreng.

lordag 136 lordag 133

Wallis, endnu en af de modeller, jeg ikke kan stå for og jeg husker sagtens billedet af Mrs. Wallis Simpson iført jakken på sin bryllupsdag i 1937, da hun erobrede den britiske tronarving og lod to og fem være lige.

Oline deler min forkærlighed for den tidslomme, så måske jeg skal præsentere hende for bogen. Der kunne jo komme en bestilling.

Du vil sikkert også kunne lide