14

Så fik vi da vist lige påskebagt eller hvordan marengs fik lov til at dominere eftermiddagen

Oline kom i fuld firspring og var klar til at påskebage og selvfølgelig skulle det være citroncupcakes. Vi har digtet. Vi har lavet en helt almindelig vanille-dej og hældt godt med citronsaft i sammen med skallen af to usprøjtede citroner. En skefuld dej; en skefuld af den gode bergamotte-/lemon-marmelade fra England og til sidst endnu en skefuld dej på toppen og de var klar til ovnen.

Efter de havde bagt cirka 12 minutter ved 180 grader, tog vi dem ud og smed en klat af vores friskpiskede, gule marengs med citronskal på toppen, inden de igen røg i en 250 grader varm ovn i cirka tre minutter eller til marengsen var blevet smukt lysebrunt.

Citronmuffins

Jeg elsker marengs. Oline og Kenneth er ikke sådan specielt begejstrede, men de kapitulerede, da jeg lovede at komme citron i og desuden beherske mig hvad angik mængden. Den er blevet tilpas, så nu er vi alle glade.

Vi var lige omkring perbermynten en gang...

Åh... hvad skal vi vælge?

Efter kagerne var kommet i ovnen, skyndte jeg mig at røre endnu en gang marengsmasse. Det tager jo kun to minutter. I dag brugte jeg 2 små bægre hvider (cirka 2½ hvide) og 200 gram sukker. Det gik som en leg med at piske det hele til en glat, smuk marengsmasse.

Denne gang ville jeg lave pebermyntemarengs, men lakridspulveret sprang lige ind foran, da jeg skulle gøre alvor af det.

Lakridsmarengs

Om lidt er de klar. De dufter fantastisk. De vil egne sig til den gode vanilleis, der gemmer sig nede i fryseren.

Du vil sikkert også kunne lide