26

Leise, den syrlige og det er nok i virkeligheden ikke cardiganen, der hentydes til …

Der skulle hæftes ender og syes ærmer i tidligere i dag, for jeg var ved vejs ende med min Dordogne Cardigan, som skulle give varme til solbrune skuldre på årets sommerferie i det franske.

Der er en stor glæde og forventning forbundet med at samle de sidste løsdele i et puslespil som et stykke strik ofte er. Jeg har allerede i går aftes forsøgt mig med kroppen – uden ærmerne – og konstateret, at jeg er en smule ængstelig, men jeg er vant til, at tingene virker, når de endelig samles, så jeg fortsætter denne formiddag med de sidste endehæftninger og får syet ærmerne til kroppen.

Dordogne Cardigan

Leise, den hidsige

Farven er skøn og følelsen af uld/mohair/silke mod arme og skuldre er helt uovertruffen lækker. Det er en meget luksuriøs blanding, som jeg elsker. Denne gang er den strikket så løst op, at det hele bliver fnuglet.

Leise

Da trøjen endelig er færdig, er den skøn at skue. Let som en fjer og smuk som få. Jeg glæder mig sådan til at prøve og så sker det, som ellers sjældent sker …

Den dur bare slet ikke! Den sidder ualmindeligt ringe. Den er for bred på skulder-/halsstykket og ærmerne starter omtrent nede midt på overarmen, fordi de ikke er påsat meget længere inde på overdelen. Jeg tror, at det handler om noget så banalt, som skrædderkunst og jeg havde det på fornemmelsen allerede i går, men jeg tænkte, at jeg skulle lade være med at bekymres, for den skulle nu nok arte sig.

Leise

Det er ikke  tilstrækkeligt at lægge til i bredden, hvis man vil flytte sig fra en størrelse small til en størrelse XL. Om det er det, der er sket her, kan jeg ikke vide og jeg har heller ikke set andre, som har klaget deres nød, så måske er jeg bare underligt skabt, men fakta er, at den overhovedet ikke sidder pænt og det præcis fordi, ærmerne skulle være påsat meget længere inde på forstykket, for at sidde pænt på mig.

Jeg havde allerede tidligt besluttet, at jeg ikke skulle have knopper ned langs ærmerne. Der er ingen grund til at gøre voluminøse ting endnu større, så de blev droppet allerede inden jeg startede på cardiganen, men det gør bare ingen forskel, når ærmet slet ikke sidder, som sådan et skal. Øv!

Leise

Om jeg gider pille op og digte selv? Nej. Det gider jeg ikke. Måske jeg strikker en anden model i samme kvaliteter og farve. Måske ikke og så er det sådan, men én ting er sikkert; jeg kommer ikke til at flashe den syrlige i Dordogne og det er jeg rigtig ærgerlig over.

Jeg tror, at Leise fungerer i mindre størrelser. På en spinkel, slank pige er den garanteret smuk og derfor får du alligevel en stak fakta lige her.

Fakta:

Opskrift: Leise af Lene Holme Samsø

Garn: 91 gram  Blackhill Kid Mohair Silk fra Garnudsalg i farve 10 (grøn/gul) i skøn forening med 158 gram Blackhill Højlandsuld i farven Gollum.

Pind:  5 og 6 – AddiClick hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 249 gram.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Jeg har udeladt knopperne på ærmerne, da jeg synes, at der sker rigeligt på strikken allerede ligesom jeg ikke har noget udtalt behov for at gøre mine overarme større, end de allerede er.

Pris ialt: Cirka 183 kroner

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide