38

Easy Peasy eller hvordan lilla sådan set er en ret lækker farve til en forårscardigan

Jeg har jo strikket Peasy og blev færdig med den for nogle dage siden. Den blev monteret og siden vasket og så har den ellers bare ventet på, at jeg fik lyst til at begynde at bruge den. Det må være lige op over, tror jeg, men først lidt præsentation herude.

Peasy

Modellen er smuk, let og hyggelig at strikke. Jeg har ikke tålmodighed til lange vrangpinde, så den er strikket rundt på en passende rundpind og siden klippet op. Mere om det senere.

Peasy

Knapperne er fra den omfattende samling og det skulle ikke undre, om mor pludselig kan genkende nogle af dem, for de er fra mormors gamle knapæske, som var en skotøjsæske fra City Sko i Bispensgade. I den lå knapper fra det meste af hendes liv. I hvert fald hendes voksenliv, for intet skal gå til spilde, når man har skullet brødføde fire unger under krigen. Knapper blev klippet af og gemt, inden hun kasserede sit tøj.

Jeg kan lide at sprælle moderat og det blev derfor til umage og hvide knapper. Jeg kan lide det.

Peasys kant

Som sagt er cardiganen strikket i et stykke og altså rundt og rundt på rundpind, så der siden skulle klippes op og monteres knapkant.

Jeg valgte at benytte mig af Katie Davies’ metode med en række hæklede fastmasker over de to ben i masker, der ligger nabo. Det er vanskeligt at forklare på skrift, så jeg vil bare henvise dig til Katies fine beskrivelse og ikke mindst hendes informative fotos. Aldrig før har jeg haft så pæne kanter på et stykke strik, jeg har klippet op og den metode er forlængst hyldet og adopteret her, så jeg aldrig mere strikker frem og tilbage, hvis jeg på nogen mulig måde, kan snige mig udenom.

Nå, vi skal vel til lidt fakta også …

Fakta:

Opskrift: Peasy af Heidi Kirrmaier

Garn:  Blackhill Superfine Alpaca fra Garnudsalg i skøn forening med Blackhill Højlandsuld i ekstra tynd udgave lagt dobbelt (800 m/100 g) i farven Blåbær og suppleret med små rester. OBS! Jeg ville i dag vælge at strikke i den almindelige højlandsuld og så kun en enkelt tråd :-)

Pind:  3½ – AddiClick hurtigstrikkere i metal.

Garnforbrug: I alt 356 gram. Jeg har brugt 206 gram alpaca og 150 gram højlandsuld.

Ny teknik: Ingen.

Bemærkninger: Modiciferet en smule. Strikket rundt på rundpind og siden klippet op.

Hvis du vil se mere eller fordybe dig i flere billeder, kan du se dem alle lige her :-)

Du vil sikkert også kunne lide