22

Og hvad vil du så gerne beskæftige hænderne med, Liselotte?

En af de dejlige ting ved at skulle af sted på sommerferie er planlægningen af den. Også ned i detaljer. Ikke sådan rejsen eller udflugter eller stop undervejs, for der er og bliver vi anarkister, der fungerer bedst med spontanitet.

Jeg snakker om læsestof. Hvilke bøger skal jeg læse? Hvor mange skal jeg have med og skal der overhovedet papirbøger med i år eller har jeg rigeligt i de digitale?

Jeg snakker også om håndarbejde. Garnmængder. Udvalg. Hvor meget skal jeg have med? Hvilke farver og projekter skal jeg vælge?

Der er nok at tage stilling til, men jeg elsker processen. I år er jeg måske kommet lidt bagud på planlægningen, men jeg er improvisationens mester, så jeg når det hele og er sådan indrettet, at jeg ikke kan huske sidste gang, jeg ærgrede mig over noget. Det er spild af tid og livet er dejligt – også uden strik, bøger eller trusser. Man klarer sig. Jeg ved det.

Koralstrik

Jeg snupper et par småprojekter med i bilen. En top-down med raglan i den lette Blackhill Kid Mohair Silk. Den bliver let som en fjer og varm som få, så den tegner allerede nu til, at jeg skal snuppe nøgler med til endnu en. Egentlig tænkt som sweater, men nu allerede med potentiel cardigan-status, kan jeg se. Hæklenålen og en stak knapper kommer med i strikketasken, så jeg har valget.

Jeg planlægger også et lille hækle-projekt. Små lapper som sidst. Måske. Dagsformen bestemmer.

Åh, jeg elsker at pakke til sommerferie … ♥

Du vil sikkert også kunne lide

22 kommentarer

 • Liselotte
  Svar
  Liselotte
  2. juli 2013 at 22:16

  Jeg har droppet papirbøger til fordel for iPad og lyd og elektroniske bøger. Jeg snuppede i stedet lidt ekstra gråt garn med ;-)

  Jeg strikker dobbelt mohair på pind 5½ :-)

 • Avatar
  Svar
  Gitte
  2. juli 2013 at 21:46

  Åh ja, det er altid svært at vælge, hvilket garn man skal have med.. 
  Jeg sidder lige nu og vælger, og det er ikke nemt.. Tror det bliver uld til flere babyhjelme.. :-)
  Hvis man må spørge, hvilken pind du bruger, når du strikker dobbelt med kid mohair ( som på billedet) ?

  • Avatar
   Svar
   Gitte
   2. juli 2013 at 21:48

   Og ‘Hændelser ved vand’ af Kerstin Ekman er altid god… :-)

 • Avatar
  Svar
  Tina - omme i London
  2. juli 2013 at 21:17

  Sig mig lige engang frue, mangler du aldrig nogen at strikke en god lille lilla cardigan til? ;)

 • Avatar
  Svar
  Berit
  2. juli 2013 at 20:30

  ….fikk ikke satt inn bilde nei :-) Men den heter “Skappel-genser”, og var veldig populær her i høst/vinter:-)

 • Avatar
  Svar
  Berit
  2. juli 2013 at 20:26

  God ferie ønskes dere fra Trondheim!
  Har selv strikket i ca. ett år nå, og har så smått begynt å lære meg hekling………stas!! :-D Ett av ferieprosjektene mine blir denne til vår fine 13- åring: 

 • Avatar
  Svar
  Inge
  2. juli 2013 at 18:55

  Jeg har lige lukket de sidste masker af på en raglansweater efter din opskrift … og har pakket garn til en til, som vistnok skal ende ud med en cardigan – så i morgen vender vi næsen til Sydfrankrig og tagterasse:-))

 • Avatar
  Svar
  Birgitte
  2. juli 2013 at 13:23

  Ja, det er så skønt at pakke til sommerferie – ikke mindst alt strikketøjet! I år skal jeg også pakke syprojekter og det bliver det jo ikke mindre dejligt af. Rigtig god tur! :)

 • Avatar
  Svar
  Conny
  2. juli 2013 at 12:21

  Dejlig tjans – og går du tør for garn, kan du vel få eftersendt leverancer – kan anbefale en god webshop i det nordjyske ;)

 • Avatar
  Svar
  Ulla Røjkjær
  2. juli 2013 at 11:05

  Jeg elsker også den proces med at vælge garner ud til forskellige ferieprojekter. Men det sjove er at de garner jeg har planlagt til et bestemt projekt ofte ender som noget helt andet. Det er frihed og jeg elsker det.
  PS: Jeg har aldrig papirbøger med mere. De vejer og fylder. Jeg vil hellere have et kilo garn mere med end et antal bøger.. IPaden klarer hele biblioteket for mig og jeg går aldrig død.

 • Avatar
  Svar
  Tante T
  2. juli 2013 at 10:53

  Og jeg elsker at høre om dine planlægning, – og fravalg af samme…
  God ferie når du når dertil <3

 • Avatar
  Svar
  Mia Folkmann
  2. juli 2013 at 10:41

  Planlægningen er en vigtig og dejlig del af ferien. Ih, hvor kan jeg godt forstå, at du glæder dig. Jeg håber, at du får nogle skønne uger… :-)

 • Avatar
  Svar
  FRØKEN LARSEN I/S
  2. juli 2013 at 10:17

  Rigtig god fornøjelse…!
  Jeg kan se, at vi endnu ikke helt skal kalde dig “den grå dame” ;0)
  Kh. Lene.

 • Avatar
  Svar
  Ulla Andreasen
  2. juli 2013 at 09:49

  Med den fart du strikker så skal der fyldes godt op med garn i bilen.
  Rigtig god ferie til jer.

 • Avatar
  Svar
  Maj-Britt
  2. juli 2013 at 09:32

  Skøn farve :-) Elsker også at planlægge strik til ferie :-) Der skal endelig ikke mangle… Med den fantastiske metode, du delte med os for nogle uger siden, om at hækle og derefter klippe op, kunne man vel godt fortryde at have strikket en bluse og så klippe  op og lave en cardigan istedet :-) 

 • Avatar
  Svar
  Lisbeth
  2. juli 2013 at 09:28

  Til mig bliver det Isagers Sukkertrøje – mangler kun ærmerne. Af læsestof bliver det resten af J.K. Rowlings The Casual Vacancy og så har jeg faktisk lige fået “den hundredårige der sprang ud af vinduet” :0)

 • Avatar
  Svar
  Anne-Marie
  2. juli 2013 at 09:10

  Du også vælge et rigtigt indviklet og langsommeligt strikkeprojekt – det begrænser mængden af garn, man skal pakke. Under alle omstændigheder: Hav er rigtig dejlig ferie, og vi er mange, der gerne vil nyde den sammen med dig via bloggen her…….

 • Avatar
  Svar
  Jette Eskildsen
  2. juli 2013 at 08:56

  En bog jeg varmt kan anbefale, er ” Den hundredårig der sprang ud af vinduet”. Jette

  • Avatar
   Svar
   Camilla
   2. juli 2013 at 09:36

   Jeg er helt enig med Jette, “Den hundredårige der sprang ud af vinduet” er en ret fantastisk bog. Jeg vil da også gerne anbefale “At høre hjertet slå” Af Jean Philipp Sendker, den er en ægte sommerbog :) 

   • Avatar
    Svar
    Kristin72
    2. juli 2013 at 10:54

    Helt enig med Jette og Camilla, man griner så tårene spretter mer enn en gang i boken. God ferie :-)

  • Avatar
   Svar
   Frk.Anemone / Ulla
   2. juli 2013 at 21:17

   Helt enig – Den Hundredeårige… er forrygende underholdning, og superb som lydbog, indtaleren har en fantastisk stemmeføring og man er flere gange flad af grin.

 • Avatar
  Svar
  Strikogsting
  2. juli 2013 at 08:54

  Helt enig ! Jeg har endnu ikke besluttet mig – det nåes nok

 • Byd gerne ind