31

KnitCompanion, din nye bedste ven

Jeg strikker Timberline til Kenneth. At sige, at jeg strikker, er måske at omgås sandheden lidt lemfældigt, for stærkt går det i hvert fald ikke, men der er alligevel blevet et ærme færdigt denne uge, hvor strikning har været begrænset til små, korte øjeblikke med pindene.

Timberline til Kenneth

Når jeg strikker masser af kabler og ud og indtagninger samtidig, er der meget at holde styr på. Normalt ville en blyant og en lille notesblok følge mig trofast, men vi skriver jo 2013, så der er masser af elektronisk hjælp at hente til at holde styr på den slags.

Hidtil har jeg brugt Jknit Pro (fås også gratis). Den holder styr på mine diagrammer for mig.

Jknit

 

Den giver mig mulighed for at flytte en digital lineal op gennem mit elektroniske diagram, så jeg hele tiden kan følge med i hvor langt, jeg er. Sammen med Knit Counter Lite, som er en en simpel rækketæller, har den holdt for i alle mulige og umulige strikkesammenhænge og det har fungeret fint og dejligt, men for længe siden lovede jeg mig selv, at jeg ville fordybe mig i nogle af de strikke-apps, der findes og jeg købte faktisk endnu en, som skulle være yderst avanceret og meget populær. Jeg fik bare fingrene i Jknit først og den virkede jo, så …

Timberline

I mandags så Kirsten, at jeg var i gang med Timberline. “Hvorfor bruger du ikke KnitCompanion til det der?”, spurgte hun og jeg blev hende svar skyldig. Manglende behov, fordi Jknit fungerede og manglende tid til at fordybe mig, tror jeg er forklaringen, men hun fik mig kick-startet og jeg gik i gang med at kigge nærmere på KnitCompanion.

Ved første øjekast så det helt uoverskueligt ud, men forstår man engelsk til hus-behov, er app’en pakket med gode, simple instruktionsvideoer og der gik ikke mere end en halv time, så havde jeg sat Timberline op i systemet. Det kan gøres meget hurtigere. Til morgen har jeg – for anden gang nogensinde – sat endnu en opskrift op i KnitCompanion og det tog mig måske 7-8 minutter inklusive alt, så var jeg klar til at strikke.

KnitCompanion

Det kan blive sådan lidt teknisk og strikke-nørdet at forklare, hvorfor jeg er så begejstret for KnitCompanion, for den kommer til at lyde frygteligt avanceret, men er ganske enkel og så absolut helt genial. Den får min varmeste anbefaling.

KnitCompanion kan huske alt for dig. ALT! Du skal bare hente din opskrift ind i app’en i pdf-format, så er du klar.

Hvis du vælger at bruge alle de funktioner, der er tilgængelige, kan du bede app’en huske det hele for dig og du vil aldrig mere blive i tvivl om du huskede en udtagning eller hvor du er nået til i et indviklet diagram. Du vil altid huske dine indtagninger og uanset hvor mange instruktioner der er knyttet til en pind, kan de gives til app’en som sørger for, at du husker hver eneste.

Timberline

I eksemplet med Timberline har jeg f.eks. klippet ærme-diagrammet til (det gør man med et simpelt værktøj i app’en) og her fået et tydeligt diagram med rækkemarkør (KnitCompanion laver alt det her for dig, så du skal ikke kunne noget som helst andet end flytte en markør på skærmen), som er enkel, overskuelig og nem at flytte med et enkelt tryk på en knap. Jeg skal gentage de 16 rækker mønster 18 gange, så det tæller KnitCompanion løbende for mig.

Samtidig med gentagelserne af pindene skal jeg lave udtagninger på hver 6. pind. Det holder KnitCompanion styr på. Når jeg når til en af udtagningsrækkerne, popper en lille besked op på skærmen og fortæller mig, at jeg skal huske udtagningerne. Jeg kan ikke flytte videre til næste række, før jeg aktivt har trykket den lille besked væk og derfor er der ikke risiko for at glemme.

Jeg kan bede app’en huske maskeantal, rækker og/eller ud- og indtagninger, som jeg har brug for det. Det hele tastes bare ind med et par enkle greb. Jeg kan farve-markere bestemt maskeantal i mit diagram, så lange stræk med glat, som kan være svært at tælle uden at måtte sætte fingeren på og følge maskerne på skærmen, kan få bestemte farver efter antal og så videre …

Øverst har jeg fuld oversigt over samtlige sider i opskriften og dermed nem adgang til at skifte mellem siderne, som jeg har behov for det. Irriterer det, kan det lukkes.

Nederst er mine diagram-forklaringer. Dem har jeg også klippet ud fra opskriften, forvandlet til forklaringer og dermed lagt dem ned i dette vindue. Jeg kan have så mange forklaringer, som jeg har lyst til. Jeg skifter mellem dem ved at trykke på knappen med nøglen på. Gider jeg ikke se på dem, kan de også – med et enkelt klik – gemmes væk og hentes frem ved behov.

Jeg kan lægge noter ind overalt i opskriften enten i form af tekst eller små talebeskeder/videoer, hvis jeg har lyst til det. Jeg kan bruge rækkemarkører også i mine tekstbaserede opskrifter. Jeg kan følge webinars online, hvis jeg er ny og usikker. Jeg kan alt, hvad jeg kan forestille mig at få brug for, når jeg vil gøre det nemt for mig selv at følge en opskrift.

KnitCompanion er en af mine dyreste app’s. Jeg betalte 129 kroner for den, men det ser ud til, at den lige nu koster 65 kroner. Måske du skulle overveje det? Den får i hvert fald min absolut varmeste anbefaling. Tak Kirsten, for at sparke mig i gang :-)

Du vil sikkert også kunne lide